Anasayfa


22-02-2021
“Taleplerimize cevap alamazsak eyleme geçeceğiz”
Rodop KİNAL Milletvekili İlhan Ahmet, bugün (22 Şubat Pazartesi) Trakya Tütün Üreticileri Kooperatifi’ni ziyaret ederek, kooperatif başkanı Hüseyin Esat’la görüştü.
22 Şubat 2021 Pazartesi

İlhan Ahmet ve Hüseyin Esat görüşme sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

İLHAN AHMET

Tütün üreticilerinin 2018 yılından bu yana ciddi oranda zarara uğradığını dile getiren İlhan Ahmet, “Bugünkü hükümet, özellikle de Tarım Bakanı sayın Voridis meclise sunduğum sorulara cevap verirken, tütün üreticilerinin tazminat alacağına dair söz verse de bu tazminatlar bugüne kadar verilmedi. Tütün üreticileri ne yazık ki desteklenmiyor. Bu nedenle sayın kooperatif başkanına bugün demokratik bir eylem çağrısında bulundum. Ancak bunun öncesinde bir kez daha tarım bakanından randevu alarak görüşme talep etmeyi kararlaştırdık. Bu kararımızı ilimizin diğer milletvekilleri sayın Stilyanidis ve Haritos’a da ilettik. Önümüzdeki günlerde bakandan randevu isteyeceğiz.” dedi.

İlhan Ahmet şöyle devam etti: “Tarım kesimi ve özellikle tütün üreticileri haksızlığa uğradı. Bu sektörü desteklemek hayati öneme sahip. Bu çağrımızın Atina tarafından duyulacağını ümit ediyorum. Aksi takdirde kitlesel bir şekilde eyleme geçeceğiz”

HÜSEYİN ESAT

Trakya Tütün Üreticileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Esat ise tütün üreticilerinin son yıllarda aldığı yardımlarda ciddi anlamda düşüş olduğunu bunun yanı sıra pandemide de büyük zarar gördüğünü ifade etti. Yapılan çağrılara yanıt verilmediğini dile getiren Esat, “Tütün üreticileri büyük şeyler istemiyor. İnsan gibi yaşamak istiyor. Ailesini geçindirmek istiyor. Son bir kez daha bakanla görüşüp beklentilerimizi aktarmak istiyoruz. Beklentilerimiz karşılanmazsa biz de harekete geçeceğiz.” diye konuştu.

Haberler


BTAYTD’dan Yassıköy Belediye Başkanı Caner İmam’a ziyaret

Fenerbahçe Beko 5 yıl sonra Dörtlü Final’de

Olimpiakos, Dörtlü Final’e kaldı

‘Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nın finali Omurluköy’de

Okul Aile Birliğinden Mustafa Trampa ziyareti

Atina Belediye Başkanı Dukas’dan İBB Başkanı İmamoğlu’na tebrik ziyareti

Edirne’de ‘Rodop: Bir Sıradağ 15 Fotoğrafçı’ sergisi

Miçotakis: ‘Türkiye ile ilişkilerde olumlu atmosfer devam ediyor’

Büyük Müsellim’deki geleneksel Hıdırellez etkinliği 14 Mayıs’ta

Baran: ‘Kipi Sınır Kapısında özel tedbirler alınacak’

Eyalet Başkanı ve Başkan Yardımcısından doludan zarar gören bölgelere ziyaret

Mikrobiyologlar ülke genelinde greve gitti