Rodop KİNAL Milletvekili İlhan Ahmet, bugün (22 Şubat Pazartesi) Trakya Tütün Üreticileri Kooperatifi'ni ziyaret ederek, kooperatif başkanı Hüseyin Esat'la görüştü.
22 Şubat 2021 Pazartesi
İlhan Ahmet ve Hüseyin Esat görüşme sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulundu.
İLHAN AHMET
Tütün üreticilerinin 2018 yılından bu yana ciddi oranda zarara uğradığını dile getiren İlhan Ahmet, "Bugünkü hükümet, özellikle de Tarım Bakanı sayın Voridis meclise sunduğum sorulara cevap verirken, tütün üreticilerinin tazminat alacağına dair söz verse de bu tazminatlar bugüne kadar verilmedi. Tütün üreticileri ne yazık ki desteklenmiyor. Bu nedenle sayın kooperatif başkanına bugün demokratik bir eylem çağrısında bulundum. Ancak bunun öncesinde bir kez daha tarım bakanından randevu alarak görüşme talep etmeyi kararlaştırdık. Bu kararımızı ilimizin diğer milletvekilleri sayın Stilyanidis ve Haritos'a da ilettik. Önümüzdeki günlerde bakandan randevu isteyeceğiz." dedi.
İlhan Ahmet şöyle devam etti: "Tarım kesimi ve özellikle tütün üreticileri haksızlığa uğradı. Bu sektörü desteklemek hayati öneme sahip. Bu çağrımızın Atina tarafından duyulacağını ümit ediyorum. Aksi takdirde kitlesel bir şekilde eyleme geçeceğiz"
HÜSEYİN ESAT
Trakya Tütün Üreticileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Esat ise tütün üreticilerinin son yıllarda aldığı yardımlarda ciddi anlamda düşüş olduğunu bunun yanı sıra pandemide de büyük zarar gördüğünü ifade etti. Yapılan çağrılara yanıt verilmediğini dile getiren Esat, "Tütün üreticileri büyük şeyler istemiyor. İnsan gibi yaşamak istiyor. Ailesini geçindirmek istiyor. Son bir kez daha bakanla görüşüp beklentilerimizi aktarmak istiyoruz. Beklentilerimiz karşılanmazsa biz de harekete geçeceğiz." diye konuştu.
Haberler
Prof. Dr. Ömer Devecioğlu son yolculuğuna uğurlanıyor
Gümülcine Devlet Hastanesi’nin trafik bağlantısını iyileştirmek için çalışmalar başladı
2026 SEÇEK Yağlı Güreşleri ve Kültürel Etkinlikleri programı belli oldu
Prof. Dr. Ömer Devecioğlu’nu kaybettik
Yeni sıcak hava dalgası geliyor
Kalenderköy – Kardere yolundaki kanal asfaltlama çalışmaları yakından takip ediliyor
Kozlukebir Belediyesi 24 temizlik personeli alacak
Dr. Sadık Ahmet için İzmit’te anma töreni
Gençler, kitap değerlendirme etkinliğinde bir araya geldi
ENFIA yeni yıldan itibaren değişiyor
Yeni Demokrasi liderliğini koruyor, ELAS ikinci parti
Ömer Çelik: “Batı Trakya Türkleri üzerinde asimilasyon baskısının kurulması doğru değil”