Anasayfa


22-02-2021
Türk bayrağını yırtan Lagos’un dokunulmazlığı bugün görüşülüyor
Avrupa Parlamentosu’nda (AP) Türk bayağını yırtan eski Altın Şafak Partisi milletvekili İoannis Lagos’un dokunulmazlığıyla ilgili görüşme bugün gerçekleşiyor.
22 Şubat 2021 Pazartesi

Avrupa Parlamentosu’nda yapılacak görüşmede, bir yıl önce Türk bayrağını yırtan AP milletvekili İoannis Lagos’un dokunulmazlığının kaldırılıp kaldırılmayacağına karar verilecek.

Hatırlanacağı üzere ırkçı Altın Şafak Partisi’nden AP milletvekili seçilen ve daha sonra ELASİN adlı partiyi kuran İoannis Lagos, 2020 yılı Ocak ayında Avrupa Parlamentosu’nda göçmen sorunuyla ilgili yaptığı konuşma sırasında göçmen probleminin sorumlusunun Türkiye olduğunu iddia etmiş ve “Türkiye’nin Yunanistan’ı ve Avrupa’yı kaçak göçmenlerle doldurmasına göz yumuyorsunuz. Türk bayrağı kanlı bir bayraktır ve ona layık olan onun yırtılmasıdır.” diyerek Türk bayrağını yırtmıştı.

Bunun üzerine Avrupa Parlamentosu, İoannis Lagos’a bazı cezalar vermiş ve hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Lagos’un Türk bayrağını yırtmasından sonra Helsinki İnsan Hakları İzleme Komitesi Yunanistan Temsilciliği de Lagos hakkında milli sembole hakaret ve saldırıda bulunduğu gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmuştu. Lagos hakkında hazırlanan suç duyurusu dosyası Atina savcılığına teslim edilmişti.

“KOVUŞTURMALAR BENİM İÇİN GURUR KAYNAĞI”
Öte yandan, AP Milletvekili İoannis Lagos dokunulmazlığının görüşülesiyle ilgili olarak sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, eylemle ilgili suç duyurusunun Yunanlılar tarafından yapıldığını hatırlatarak, Yunan Dışişleri Bakanlığının da eylemi kınadığını hatırlattı. Yaptığı hiçbir eylem için özür dilemeyeceğini belirten Lagos, “Ben gururlu bir Hristiyan Yunanlıyım. Türk devleti sürekli olarak işlediği cinayetler için cezalandırılmalıdır. Ülkemin hakları için tüm gücümle mücadele edeceğim. Aleyhimde yapılan kovuşturmalar benim için gurur kaynağıdır.” ifadelerine yer verdi.




Haberler


Eyalet Başkanı ve Başkan Yardımcısından doludan zarar gören bölgelere ziyaret

Mikrobiyologlar ülke genelinde greve gitti

GAT’tan ‘Gençlik Bayramı’ etkinliği

İTB’nin hak arama mücadelesi Trakya Üniversitesinde panelde ele alınacak

Panathinaikos AKTOR, 12 yıl aradan sonra Dörtlü Final’e yükseldi

Ilıca’da muhteşem Hıdırellez Şenliği

İTB ve GTGB ekipleri Kuzey Makedonya’daki Hıdrellez Festivaline katıldı

Yağmur geliyor, hava sıcaklığı düşüyor

Soydaşlar Mustafçova’da hatim etkinliğinde buluştu

Çocuk parası için başvurular cuma günü sona eriyor

Güney Meriç’te muhteşem Hıdırellez kutlaması

GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti