Anasayfa

22-02-2021
Çipras: "Başbakan Miçotakis kültür bakanını görevden almalı ve halktan özür dilemelidir"
Ana muhalefet partisi SİRİZA'nın Başkanı Aleksis Çipras, "Lignadis skandalı"yla ilgili olarak Başbakan Kiriakos Miçotakis'e, Kültür Bakanı Lina Mendoni'yi görevden alması çağrısında bulundu.
22 Şubat 2021 Pazartesi

Çipras, Başbakan Miçotakis'in siyasi anlamda sorumlu olduğunu savunarak, başbakanın siyasi sorumluluğu üstlenmesi gerektiğini söyledi. Çipras bugün yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"BAKANI GÖREVDEN ALMALI, SORUMLULUÄžU ÜSTLENMELİ VE ÖZÜR DİLEMELİDİR

"20 günden fazla bir süredir ülke şok edici itiraflarla karşı karşıya. Çocukların tecavüzünü içeren büyük bir suç ve muhtemelen bir kaçakçılık ve pedofili çetesi ile karşı karşıyayız. Bu aynı zamanda iğrenç eylemleri örtbas etme girişimiyle ilgili büyük bir skandal. Sayın Miçotakis ağır bir siyasi sorumluluk taşıyor. Kendisinin artık iletişim hilelerinden vazgeçmesi gerekiyor. Parti tercihlerinden bağımsız olarak tüm Yunan toplumunu ilgilendiren en büyük mesele, kamusal tartışma düzeyi değil, hükümetin en ağır ahlaki ve siyasi sorumluluğudur. Bu nedenle, yapması gerekenle ilgili olarak net bir çağrıda bulunuyorum. Kültür Bakanı bayan Mendoni’yi bakanlık görevinden uzaklaştırmalıdır. Bu olayın kurbanlarından ve ayrıca Yunan halkından, hükümetinin hataları için olayın siyasi sorumluluğunu üstlenmeli ve özür dilemelidir."

Haberler


Atina’da Dünya Türk Dili Ailesi Günü etkinliği

Bürokrasiyi azaltma hamlesi: 400 işlem sadeleştiriliyor

“29 Ocak Milli Direniş ve Toplumsal Dayanışma Günü” Gümülcine’de anılacak

Batı Trakya’da yabancılara emlak satışını sıkılaştırma gündemde

Hüseyin Zeybek: “Tarım politikaları üreticiyi çıkmaza sürüklüyor”

Yunanistan’da 2025 iklim bilançosu

Gribe yakalanan iki çocuk yoğun bakımda

Egnatia’da traktörler çekiliyor, talepler Masada

10 bin euroluk yardım programı genişletiliyor

Dedeağaç Hastanesinde damar ultrasonu hizmeti başladı

Batı Trakya Fenerbahçeliler Derneğinin kapatılma davası görüşüldü

Yunanistan: AB, Grönland için Danimarka’ya destek vermeli