Anasayfa

22-02-2021
Çipras: "Başbakan Miçotakis kültür bakanını görevden almalı ve halktan özür dilemelidir"
Ana muhalefet partisi SİRİZA'nın Başkanı Aleksis Çipras, "Lignadis skandalı"yla ilgili olarak Başbakan Kiriakos Miçotakis'e, Kültür Bakanı Lina Mendoni'yi görevden alması çağrısında bulundu.
22 Şubat 2021 Pazartesi

Çipras, Başbakan Miçotakis'in siyasi anlamda sorumlu olduğunu savunarak, başbakanın siyasi sorumluluğu üstlenmesi gerektiğini söyledi. Çipras bugün yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"BAKANI GÖREVDEN ALMALI, SORUMLULUÄžU ÜSTLENMELİ VE ÖZÜR DİLEMELİDİR

"20 günden fazla bir süredir ülke şok edici itiraflarla karşı karşıya. Çocukların tecavüzünü içeren büyük bir suç ve muhtemelen bir kaçakçılık ve pedofili çetesi ile karşı karşıyayız. Bu aynı zamanda iğrenç eylemleri örtbas etme girişimiyle ilgili büyük bir skandal. Sayın Miçotakis ağır bir siyasi sorumluluk taşıyor. Kendisinin artık iletişim hilelerinden vazgeçmesi gerekiyor. Parti tercihlerinden bağımsız olarak tüm Yunan toplumunu ilgilendiren en büyük mesele, kamusal tartışma düzeyi değil, hükümetin en ağır ahlaki ve siyasi sorumluluğudur. Bu nedenle, yapması gerekenle ilgili olarak net bir çağrıda bulunuyorum. Kültür Bakanı bayan Mendoni’yi bakanlık görevinden uzaklaştırmalıdır. Bu olayın kurbanlarından ve ayrıca Yunan halkından, hükümetinin hataları için olayın siyasi sorumluluğunu üstlenmeli ve özür dilemelidir."

Haberler


İskeçe Müftülüğünden gençlere yönelik Kocaeli gezisi

Sırakaya’dan Türk Azınlığın seçtiği müftüleri tanımayan Yunanistan’a tepki

ABTTF Başkanı Habipoğlu: “Yunanistan uluslararası hukuku hiçe sayıyor”

Milletvekili Özgür Ferhat’tan Metropolit Panteleimon’a paskalya ziyareti

Sigaraya zam geliyor

Yunanistan İHA kapasitesini artırıyor

Genç Akademisyenler Topluluğundan nezaket ziyaretleri

Atina, Batı Trakya tezini yineledi: ’Azınlık Türk değil, müftüler seçilmez’

ABTTF: “Müftülerimizi seçme hakkımız tartışmaya açık değildir, devlet haklarımızı gasp ediyor”

Zeybek’ten elektronik hayvan kayıt sistemi için soru önergesi

Türkiye, Yunanistan’ın müftülük uygulamalarına tepki gösterdi

Mucize Tiyatrosu Edirne’de sahneye çıkıyor