Anasayfa

23-02-2021
Kıbrıs'ın kuzeyinin Türklere ait olduğunu yazan dergi toplatıldı
Yunanistan'da bir yayınevinin çocuklara yönelik eğitici yapboz oyunu ile birlikte dağıttığı dergi, içeriğinde yer alan Kıbrıs'ın kuzeyinin Türklere ait olduğuna ilişkin ifadeler nedeniyle toplatıldı.
23 Şubat 2021 Salı

Yunanistan'da bir yayınevinin çocuklara yönelik eğitici yapboz oyunu ile birlikte dağıttığı dergi, içeriğinde yer alan Kıbrıs'ın kuzeyinin Türklere ait olduğuna ilişkin ifadeler nedeniyle toplatıldı.

Psihogios Yayınevi tarafından yayımlanan "Öğreniyorum ve keşfediyorum: Avrupa" başlıklı coğrafya ile ilgili dergide yer alan ifadelerin sosyal medyada yayılması üzerine, dergilerin piyasadan toplatılmasına karar verildi.

Yayınevinin sosyal medya hesabında yayımlanan yazılı açıklamada, söz konusu dergide Kıbrıs ile ilgili ifadelerin "yanlışlıkla yer aldığı ve muhtemelen tercüme hatasından kaynaklandığı" ileri sürüldü.

Toplatılan dergide "Kıbrıs Akdeniz adasıdır ve kuzey tarafı Türkiye’ye aittir. Başkenti Lefkoşa’dır." ifadeleri yer alıyor.

Haberler


Topsidis, Cumhurbaşkanı Tasulas ile görüştü

Karacaoğlan davası ertelendi

Memurlardan bütçe protestosu: 24 saatlik grev

İskeçe’deki çiftçilerden şehir meydanında eylem

Baran: 2026 bütçesi halkın sorunlarına yanıt vermiyor

İskeçe Türk Birliğinin “Bizim İnsanımız” programı yayında

“Yeni Demokrasi tarımı ve hayvancılığı yok oluşa sürüklüyor”

Yassıköy Belediyesi bugün sembolik olarak kapalı

Seçmenin yarısı erken seçim istiyor, kararsızlar yüzde 21

İskeçe Müftülüğünden “Evliliğe İlk Adım” programı

Çiftçi eylemlerinin Türk tarafındaki tır trafiğine olumsuz etkileri sürüyor

Gümülcine Belediyesinden sembolik kapanma kararı