Anasayfa

23-02-2021
Kıbrıs'ın kuzeyinin Türklere ait olduğunu yazan dergi toplatıldı
Yunanistan'da bir yayınevinin çocuklara yönelik eğitici yapboz oyunu ile birlikte dağıttığı dergi, içeriğinde yer alan Kıbrıs'ın kuzeyinin Türklere ait olduğuna ilişkin ifadeler nedeniyle toplatıldı.
23 Şubat 2021 Salı

Yunanistan'da bir yayınevinin çocuklara yönelik eğitici yapboz oyunu ile birlikte dağıttığı dergi, içeriğinde yer alan Kıbrıs'ın kuzeyinin Türklere ait olduğuna ilişkin ifadeler nedeniyle toplatıldı.

Psihogios Yayınevi tarafından yayımlanan "Öğreniyorum ve keşfediyorum: Avrupa" başlıklı coğrafya ile ilgili dergide yer alan ifadelerin sosyal medyada yayılması üzerine, dergilerin piyasadan toplatılmasına karar verildi.

Yayınevinin sosyal medya hesabında yayımlanan yazılı açıklamada, söz konusu dergide Kıbrıs ile ilgili ifadelerin "yanlışlıkla yer aldığı ve muhtemelen tercüme hatasından kaynaklandığı" ileri sürüldü.

Toplatılan dergide "Kıbrıs Akdeniz adasıdır ve kuzey tarafı Türkiye’ye aittir. Başkenti Lefkoşa’dır." ifadeleri yer alıyor.

Haberler


Türkiye, Yunanistan’ın müftülük uygulamalarına tepki gösterdi

Mucize Tiyatrosu Edirne’de sahneye çıkıyor

Gümülcine Seçilmiş Müftülüğünden İstanbul’a kültür gezisi

Danışma Kurulundan müftülük tepkisi: “Sorun çözümsüzlüğe sürükleniyor”

11 milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılması istendi

Gümülcine Belediyesinden Egnatia Otoyolu şirketine sert tepki

Yerapetritis: “Türkiye ile istikrarlı ilişkiler Yunanistan’a stratejik avantaj sağlıyor”

Danışma Kurulunda yeni görev dağılımı

Başkonsolosluktan 23 Nisan’da çocuklara özel etkinlik

Fuel Pass başvurularında değişiklik

Ferhat’tan Egnatia Otoyolu için soru önergesi

’Belene Toplama Kampının Son Tutsakları’ belgesel filminin galası yapıldı