Anasayfa

23-02-2021
Kıbrıs'ın kuzeyinin Türklere ait olduğunu yazan dergi toplatıldı
Yunanistan'da bir yayınevinin çocuklara yönelik eğitici yapboz oyunu ile birlikte dağıttığı dergi, içeriğinde yer alan Kıbrıs'ın kuzeyinin Türklere ait olduğuna ilişkin ifadeler nedeniyle toplatıldı.
23 Şubat 2021 Salı

Yunanistan'da bir yayınevinin çocuklara yönelik eğitici yapboz oyunu ile birlikte dağıttığı dergi, içeriğinde yer alan Kıbrıs'ın kuzeyinin Türklere ait olduğuna ilişkin ifadeler nedeniyle toplatıldı.

Psihogios Yayınevi tarafından yayımlanan "Öğreniyorum ve keşfediyorum: Avrupa" başlıklı coğrafya ile ilgili dergide yer alan ifadelerin sosyal medyada yayılması üzerine, dergilerin piyasadan toplatılmasına karar verildi.

Yayınevinin sosyal medya hesabında yayımlanan yazılı açıklamada, söz konusu dergide Kıbrıs ile ilgili ifadelerin "yanlışlıkla yer aldığı ve muhtemelen tercüme hatasından kaynaklandığı" ileri sürüldü.

Toplatılan dergide "Kıbrıs Akdeniz adasıdır ve kuzey tarafı Türkiye’ye aittir. Başkenti Lefkoşa’dır." ifadeleri yer alıyor.

Haberler


Meriç ve Selanik çevresindeki orman yangınlarına müdahale sürüyor

Doğu Makedonya ve Trakya’da ulaşım arşivleri dijitalleşiyor

Atina’da F-35 rahatsızlığı

İtalyan haber portalı, Yunanistan’ın azınlık politikasındaki çifte standardı gündeme taşıdı

Meral Karapaça son yolculuğuna uğurlandı

Uçağın motorundan kopan parça camı kırdı, 1 yolcu yaralandı

Selanik’teki kundaklama saldırılarıyla ilgili 3 kişi gözaltına alındı

Yaz indirimleri 13 Temmuz’da başlıyor

Serez Devlet Hastanesinde skandal: İskeçeli ailenin yanlış cenazeyi defnettiği ortaya çıktı

Serdar Karapaça annesini kaybetti

Hüseyin Zeybek: ’İskeçe ve Doğu Makedonya-Trakya’da buğday üreticisi çaresizlik içinde’

Aspropirgos’ta büyük patlama