Anasayfa

10-11-2015
Azınlık öğrencilerine uygulanan 'Yatay Geçiş' engeli ay sonuna kadar kaldırıldı
Eğitim Bakan Yardımcısı Sia Anagnostopulu, özel kontenjan kullanan azınlık mensubu öğrencilerin yatay geçiş hakları ile ilgili açıklamalarda bulundu.
10 Kasım 2015 Salı

Konuyla ilgili yapılan açıklamada azınlık öğrencilerinin 30 Kasım 2015 tarihine kadar anlaşmalı yatay geçiş yapabilecekleri ifade edildi.

Söz konusu yatay geçiş engelinin ortadan kaldırılmasına yönelik SİRİZA Partisi'nden Rodop milletvekilleri Ayhan Karayusuf ve Mustafa Mustafa ile İskeçe milletvekili Hüseyin Zeybek'in, sorunun aşılması yönünde Eğitim Bakan Yardımcısı Sia Anagnostopulu ile bir görüşme gerçekleştirdiği ve bu görüşme neticesinde ilgili kararın uzatıldığı kaydedildi.
Milletvekilleri görüşmede, konunun hassasiyetini ve ekonomik krizle mücadele eden azınlık mensuplarının bu kararla birlikte daha da zor durumda kalacağını belirttikleri öğrenildi.

Görüşme sonucunda açıklama yapan bakan yardımcısı Anagnostopulu, bu yılki yatay geçişlerin 30 Kasım tarihine kadar yapılacağını ve özel kontenjan kullanmış azınlık mensubu öğrencilerin de karşılıklı yatay geçiş hakkına sahip olduğunu söyledi.

Hatırlanacağı üzere, Vasiliki Thanu başbakanlığındaki seçim hükümeti döneminde alınan bir karar uyarınca; binde beşlik özel kontenjandan yararlanarak üniversiteyi kazanan Batı Trakya'daki azınlık üyesi öğrencilerin yatay geçiş yapması engellenmiş ve böylece dönemin Eğitim Bakanı Angeliki Efrosini Kiau'nun 14 Eylül tarihinde imzaladığı kararnamenin, 16 Eylül tarihli resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdiği bildirilmişti.

Haberler


DYPA’dan çalışanlara eğitim programı: 750 euroya kadar destek

YTB Başkanlığına Abdulhadi Turus asaleten atandı

GAT genel kurulu 29 Mart’ta

Gökçepınar’da Ramazan bereketi, soydaşlar iftar sofrasında buluştu

Bülent Kamiloğlu’ndan Spartakos tartışmasına ilişkin açıklama

DEB Partisi: ‘Spartakos’un talebi toplumsal barışa ve huzura yönelik saldırıdır’

Danışma Kurulu Spartakos’un taleplerine tepki gösterdi

Mucize Tiyatrosu “Hisseli Harikalar Kumpanyası” oyununu sahneleyecek

Yunanistan, Batı Trakya’dan Bulgaristan’a hava savunma desteği sağlayabilir

Dışişleri Bakanı Yerapetritis: “Suda Üssü tehdit altında değil”

Spartakos, Gümülcine Hastanesinde Türkçenin ve başörtüsünün yasaklanmasını istiyor!

Türkiye Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş Batı Trakya’yı ziyaret etti