Anasayfa

23-02-2021
Kapalı iş yerleri ekonomiyi zorluyor
Koronavirüse karşı alınan tedbirler kapsamında kapalı olan perakende satış mağazaları nedeniyle ülke ekonomisi ayda 1 milyar euro kaybediyor.
23 Şubat 2021 Salı

Atina ve Selanik gibi büyük şehirler başta olmak üzere, "kırmızı" bölgede yer alan illerdeki perakende satış mağazalarının kapalı olması ülke ekonomisini zorlamaya devam ediyor.

Basında yer alan haberlere göre, hükümet bir yandan koronavirüs ile ilgili bu haftaki verileri yakından takip ederken, diğer yandan da ülke ekonomisinin daha fazla zorlanmaması için başta Attika olmak üzere "kırmızı" bölgelerdeki mağazaları açmayı planlıyor. Restoran ve kafe gibi uzun süredir kapalı olan iş yerlerinin aylık 1.5 milyar euroluk zararının yanı sıra "kırmızı" bölgelerdeki kapalı perakende satış mağazaları ile birlikte ülke ekonomisin ayda yaklaşık 3 milyar euro zarara uğradığı belirtiliyor.

Söz konusu verileri dikkate alan hükümetin, 1 Mart Pazartesi itibariyle mağazaları açabileceği belirtiliyor. Konu ile ilgili olarak bir radyo kanalında konuşan Başbakana Bağlı Bakan Yardımcısı Akis Skerços, hükümet olarak önceliklerinin perakende satış mağazalarını açmak olduğunu belirtti. Mağazaların açık olduğu bölgelerde koronavirüsün yayılımında önemli bir artış gözlenmediğini belirten Skerços, epidemiyolojik verilerin izin vermesi durumunda önüzümdeki hafta itibariyla "kırmızı" bölgelerdeki iş yerlerinin açılabileceğini söyledi.

Haberler


Tütün üreticilerine destek sinyali

Araç bakım sektörü grevde: Dijital kayıt zorunluluğuna tepki

Gastrade, Dedeağaç’ta ikinci FSRU projesini planlıyor

Kask denetimleri sıkılaşıyor!

BTAYTD, FUEN Avrupa Azınlık Bölgeleri Forumu’na katıldı

Yeni çalışma yasası neler içeriyor?

“Dr. Sadık Ahmet Gençlik ve Spor Merkezi” Bursa’da hizmet açıldı

Millet Gazetesine açılan 50 bin eurolok tazminat davası reddedildi

Sivil Koruma ve İklim Krizi Bakanlığından yangın uyarısı

Yeni kabine üyeleri yemin ederek göreve başladı

Maronya Antik Tiyatrosunda “Strings in Motion” konseri

Gıda ve akaryakıtta kâr sınırı uygulaması sona eriyor