Anasayfa

23-02-2021
Turizm gelirleri 2020’de yüzde 76,5 düştü
Yunanistan’ın turizm gelirlerinin, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının etkisiyle, geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 76,5 azaldığı bildirildi.
23 Şubat 2021 Salı

Yunanistan Merkez Bankası’ndan yapılan açıklamada, ülkenin turizm gelirlerine ilişkin veriler paylaşıldı.

2020 yılında turizm gelirinin, 2019 yılına oranla yüzde 76,5 gerilediği belirtilen açıklamada, 2019’da 18,17 milyar euro seviyesinde olan turizm gelirinin geçen yıl 4,28 milyar euroya düştüğü aktarıldı.

Açıklamada, 2020’nin aralık ayında, bir önceki yılın aynı dönemine göre, seyahat hizmetlerinde yüzde 88,6, seyahat trafiğinde ise yüzde 86 düşüş yaşandığı ifade edildi.

Son 11 ay dikkate alınarak elde edilen verilere göre ise ülkenin en büyük turizm pazarları arasında başı çeken ülkeler arasında olan Rusya’dan yüzde 96,9, ABD’den yüzde 93, Fransa’dan yüzde 66,3, Almanya ve İngiltere’den ise toplamda yüzde 61,4’e varan oranlarda gelen turist sayısında azalma kaydedildi.

Medyada yer alan yorumlarda, Kovid-19’un üçüncü dalgası ve dünya genelinde aşılama programlarında gözlenen gecikmeler nedeniyle bu yılki turizm tablosunun da iyimserlikten uzak bir görünüm sergilediği vurgulandı.

Haberler


Öğretmenler, öğrenciler ve veliler 21 Ekim’de meydanlara çıkıyor

Konut yenileme için 36 bin euroya kadar destek

38 bin kişiye istihdam sağlayacak 5 yeni program hazırlanıyor

Yunanistan’da 126 askeri tesis ve kışla kapatılacak

Şahin ve Ketenlik’teki öğrenci kermesleri büyük ilgi gördü

Tarım mazotunda vergi muafiyeti 1 Kasım’da pompaya yansıyacak

Miri’de zeytin üreticileri çaresiz: Ürünün yüzde 70’i yere döküldü

İskeçe Müftülüğünden gençlere yazarlık atölyesi

Interreg Yunanistan – Bulgaristan programında 24 proje hayata geçiriliyor

FUEN TAG yıllık toplantısını Üsküp’te gerçekleştirildi

Amaç bağcıyı dövmek olunca

Muhabirler Derneğinden Batı Trakyalı gazetecilerle dayanışma mesajı