Anasayfa

23-02-2021
Turizm gelirleri 2020’de yüzde 76,5 düştü
Yunanistan’ın turizm gelirlerinin, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının etkisiyle, geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 76,5 azaldığı bildirildi.
23 Şubat 2021 Salı

Yunanistan Merkez Bankası’ndan yapılan açıklamada, ülkenin turizm gelirlerine ilişkin veriler paylaşıldı.

2020 yılında turizm gelirinin, 2019 yılına oranla yüzde 76,5 gerilediği belirtilen açıklamada, 2019’da 18,17 milyar euro seviyesinde olan turizm gelirinin geçen yıl 4,28 milyar euroya düştüğü aktarıldı.

Açıklamada, 2020’nin aralık ayında, bir önceki yılın aynı dönemine göre, seyahat hizmetlerinde yüzde 88,6, seyahat trafiğinde ise yüzde 86 düşüş yaşandığı ifade edildi.

Son 11 ay dikkate alınarak elde edilen verilere göre ise ülkenin en büyük turizm pazarları arasında başı çeken ülkeler arasında olan Rusya’dan yüzde 96,9, ABD’den yüzde 93, Fransa’dan yüzde 66,3, Almanya ve İngiltere’den ise toplamda yüzde 61,4’e varan oranlarda gelen turist sayısında azalma kaydedildi.

Medyada yer alan yorumlarda, Kovid-19’un üçüncü dalgası ve dünya genelinde aşılama programlarında gözlenen gecikmeler nedeniyle bu yılki turizm tablosunun da iyimserlikten uzak bir görünüm sergilediği vurgulandı.

Haberler


Emekli öğretmen Mehmet Emin Latif son yolculuğuna uğurlandı

Gündem’in acı günü

ADF’de Batı Trakya Türk Azınlığının sorunları gündeme taşındı

Bulgaristan’da ilk sonuçlar: Radev tek başına hükümet kurabilir

Danışma Kurulu Witten derneği saldırısını kınadı

Yeni Tarım ve Kalkınma Bakan Yardımcısı belli oldu

Yunanistan ve Fransa savunma anlaşmasını 5 yıl uzatacak

“Open Business” sistemi işletmelere anlatılacak

Witten’de Batı Trakya Türkleri derneğine saldırı

Gümülcine Başkonsolosluğunda 23 Nisan coşkusu: Çocuklar doyasıya eğlendi

Mucize Tiyatrosu Edirne’de sahne aldı: “Gulyabani” izleyenleri büyüledi

GAT’tan “12 Ay 12 Mutluluk” projesi