Anasayfa

23-02-2021
Turizm gelirleri 2020’de yüzde 76,5 düştü
Yunanistan’ın turizm gelirlerinin, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının etkisiyle, geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 76,5 azaldığı bildirildi.
23 Şubat 2021 Salı

Yunanistan Merkez Bankası’ndan yapılan açıklamada, ülkenin turizm gelirlerine ilişkin veriler paylaşıldı.

2020 yılında turizm gelirinin, 2019 yılına oranla yüzde 76,5 gerilediği belirtilen açıklamada, 2019’da 18,17 milyar euro seviyesinde olan turizm gelirinin geçen yıl 4,28 milyar euroya düştüğü aktarıldı.

Açıklamada, 2020’nin aralık ayında, bir önceki yılın aynı dönemine göre, seyahat hizmetlerinde yüzde 88,6, seyahat trafiğinde ise yüzde 86 düşüş yaşandığı ifade edildi.

Son 11 ay dikkate alınarak elde edilen verilere göre ise ülkenin en büyük turizm pazarları arasında başı çeken ülkeler arasında olan Rusya’dan yüzde 96,9, ABD’den yüzde 93, Fransa’dan yüzde 66,3, Almanya ve İngiltere’den ise toplamda yüzde 61,4’e varan oranlarda gelen turist sayısında azalma kaydedildi.

Medyada yer alan yorumlarda, Kovid-19’un üçüncü dalgası ve dünya genelinde aşılama programlarında gözlenen gecikmeler nedeniyle bu yılki turizm tablosunun da iyimserlikten uzak bir görünüm sergilediği vurgulandı.

Haberler


Başkonsolos Aykut Ünal’dan, Eyalet Başkanı Topsidis’e ziyaret

GTGB Halk Oyunları Ekibi Romanya’daki festivale katıldı

Gümülcine Belediyesine Çevre ve Enerji Bakanlığından ödül

İskeçe Arenmahalle’de hatim etkinliği

DTİK Balkanlar Kadın Buluşması Kuzey Makedonya’da gerçekleşti

İskeçe Müftülüğü’nün kermesine yoğun ilgi

Filenin Sultanları Avrupa Şampiyonu

Miçotakis Selanik’te kapsamlı ekonomi paketini açıkladı

Hacıbektaş’ta Bektaşiliğin Anadolu ve Balkanlar’daki tarihi yolculuğu ele alındı

Seyyid Ali Sultan Ocağı Dedelerinden Akın Çetin Dede için taziye mesajı

Özgür Ferhat, Rodop’a ayrılan AB fonlarının açıklanmasını istedi

Kostidis: ’İstanbul Rumları olarak son yılların en iyi dönemini yaşıyoruz’