Anasayfa


23-02-2021
Radar ve kamera sistemleriyle Türk sınırı izlenecek
Hükümet, sınırın Türkiye tarafını izlemek amacıyla Meriç sınırına görüş alanı 15 kilometreye kadar uzanan radar ve kamera sistemleri monte edecek.
23 Şubat 2021 Salı

Yunanistan, Türkiye’yi gerçek zamanlı izleyebilmek için Meriç sınır boyuna 3,5 ila 15 kilometre menzilli 11 adet modern kamera ve radar yerleştirecek.

Muhtemel bir sığınmacı akınına karşı alınan önlemler çerçevesinde, 2019 sonlarında Yunan firmalarına sipariş edilen kamera ve radarlar, sözleşme gereği mayıs sonuna kadar Meriç sınırına yerleştirilmiş olacak. Bazılarının Türkiye’yi 15 kilometre derinliğe kadar gerçek zamanda izleyebileceği belirtilen 11 radar ve kameraların yerleştirileceği metal direklerin dikilmesi için gerekli beton dökme çalışmaları tamamlandı.

Bu arada, Meriç bölgesindeki 4 karakola (Sofulu, Ferecik, Dimoteka ve Tihero) radar ve kameralardan alınacak bilgi ve görüntülerin aktarılacağı cihazlar gönderildi. Karakollara gönderilen cihazların benzerlerinin, Dedeağaç Havaalanına yerleştirilmesi de planlanıyor. Maliyeti 15 milyon euroyu bulan kamera ve radarların finansmanı, Avrupa Birliği tarafından karşılandı. Kathimerini gazetesine göre, söz konusu radar ve kameralar yerleştirildiğinde Meriç’te Türk topraklarından 3,5 – 15 kilometre derinliğe kadar, herhangi bir hareketlilik anında tespit edilebilecek. Meriç hududunun Yunan tarafında halen Kastanies ve Yeni Bosna (Nea Vissa) bölgelerinde, kısa menzilli ve eski model 25 adet kamera bulunuyor.

SINIRA YAPILAN DUVARIN İNŞASI SÜRÜYOR
Türk – Yunan sınırında toplam 26.5 kilometre uzunluğunda ve yaklaşık 4.5 metre yüksekliğinde çelik parmaklıklı duvarın inşası da sürüyor. Maliyeti 63 milyon euro olarak hesaplanan duvarın 2,3 kilometrelik bölümü tamamlandı. 12 kilometrelik bölümde ise beton dökme çalışmalarının son aşamasına gelindi.

Bu arada, Kastanies yakınındaki Karaağaç mevkiinde 2012 yılında inşa edilen 12,5 kilometre uzunluğundaki tel örgünün yüksekliği de 4 metreden 5 metreye çıkarıldı.

Haberler


Celal Bayar Azınlık Lisesi’nde kan bağışı kampanyasına yoğun ilgi

ABTTF’den Kosmidu’ya yanıt

Yunanistan istihdam oranında sondan ikinci sırada

Milletvekiline yumruk atan Floros kısıtlayıcı önlemle serbest

YDP düşüşte ancak birinciliği devam ediyor

BTTDD Bursa Şubesinden Yıldırım Belediyesine ziyaret

DEB Partisi Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılıyor

Eyalet Eğitim Müdür Vekili Kosmidu’dan azınlık eğitimiyle ilgili yazı

Koruma altındaki 47 vahşi hayvan zehirlenerek öldürüldü

Burhan Baran’ın dokunulmazlığı kaldırıldı

Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneğinde nöbet değişimi

Mecliste yumruklu saldırı!