Anasayfa

24-02-2021
'Kırmızı' bölgelerde sıkı önlemler uzatılıyor
Perakende satış mağazaları için yeni SMS sistemi geliyor.
24 Şubat 2021 Çarşamba

Ülke genelinde son günlerdeki vaka artışı sebebiyle sıkı önlemlerin uzatılması bekleniyor.

Özellikle Attika bölgesinde ve Selanik'te yaşanan ciddi vaka artışı sebebiyle, 28 Şubat Pazar gününe kadar geçerli olan sıkı tedbirlerin iki hafta daha uzatılabileceği belirtiliyor. Bilim Kurulu üyelerinin, "kırmızı" bölgelerde 1 Mart Pazartesi itibarıyla perakende mağazalarının açılmasının zor olduğu, sıkı önlemlerin kısmen kaldırılacağı tarih olarak 15 Mart Pazartesi gününün daha uygun olacağı yönünde görüş bildirmeleri bekleniyor.

Bu arada hükümet, perakende satış mağazalarının açılması ile birlikte yeni bir SMS sisteminin kullanılmasını planlıyor. Söz konusu SMS sistemi ile vatandaşlar günde bir kez perakende satış mağazalarına gidebilecek. 13032 numarasına gönderilecek mesajların süresi 3 saat olacak. Süper market, fırın, doktor, eczane vb. yerlere gitmek için vatandaşlar şu anda aktif olan 13033 sistemini kullanmaya devam edecek.

MİÇOTAKİS: "KISA SÜREDE 1 MİLYON AŞI HEDEFİNE ULAŞACAÄžIZ"

Başbakan Kiriakos Miçotakis, bugün (24 Şubat Çarşamba) Bakanlar Kurulu toplantısı sırasında yaptığı konuşmada, son günlerdeki vaka artışı sebebiyle 1 Mart Pazartesi günü sıkı tedbirlerin kaldırılmasının zor olduğunu belirtti.

Koronavirüse karşı en önemli silahın aşı olduğunu söyleyen Miçotakis, ülke genelinde aşı programının hızla devam ettiğini ve kısa zamanda 1 milyon aşı hedefine ulaşacaklarına inandığını belirtti. Aşıların başlamış olmasının getirdiği iyimserlik sebebiyle herkeste bir rahatlama gözlemlendiğini belirten başbakan, henüz istenilen bağışıklık seviyesinin oluşmadığını, bu yüzden de Şubat ve Mart aylarında vatandaşların tedbirlere uyarak dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı.

Haberler


Eğitim için askerliğini tecil ettirmeyenler 12 ay yerine 9 ay askerlik yapacak

Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif’ten Mevlid Kandili mesajı

Habipoğlu: “Eğitim özerkliğimiz sistematik olarak ortadan kaldırılıyor”

Özgür Ferhat’tan Gümülcine Organize Sanayi Bölgesi için özel teşvik talebi

BAKEŞ’ten iki yeni kitap: Şiirden hikayeye uzanan edebiyat yolculuğu

Ölümün karşısında dahi öfkesini dizginleyemeyen zihniyet

Yüksek enflasyon Yunanistan’daki mevduatların değerini eritti

Engelli bireylere yönelik “Kişisel Yardımcı” programı ülke genelinde kalıcı hale geliyor

Gümülcine Seçilmiş Müftülüğünden Mevlit Kandili programı

Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif’ten teşekkür mesajı

Patriot bataryasının Girit’teki Suda Üssüne konuşlandırılması gündemde

Emekli desteğinin artırılması gündemde