Anasayfa


05-03-2021
Milletvekili Zeybek alınan önlemleri eleştirdi
İskeçe SİRİZA milletvekili Hüseyin Zeybek, xanthipost haber sitesine yaptığı açıklamada pandemi sürecinde alınan kararlarla ilgili olarak hükümeti eleştirdi.
5 Mart 2021 Cuma

Konu ile ilgili olarak Hüseyin Zeybek’in yaptığı açıklama şöyle:

“Xanthipost haber sitesine verdiğim röportajda değindiğim noktalar, Yeni Demokrasi hükümetinin pandemi ile mücadelede aldığı önlemler ve gelinen son nokta.

Başbakan sayın Micotakis’in önümüzdeki iki haftanın çok kritik olmasını belirtmesiyle birlikte başlayan lockdown bir yıllık süreyi bulmuştur. Perakende sektörünün farklı uygulamalarla dört ay açık kalması haricinde sekiz aydır süren sert önlemler vaka sayısının 2.700’e ulaşmasını engelleyememiştir.

Çiftçi, esnaf, emekçi ve vatandaşların katlandığı büyük fedakarlıklar sonucunda gelinen son nokta alınan bu önlemlerin başarısız ve sonuç vermediğini göstermektedir. İskeçe ve Rodop illerinin vaka sayısı açısından güvenli bölgelerden olmasına rağmen kırmızı bölgeler listesine dahil edilmiştir. Buda işsizlik ile boğuşan bölgemiz için büyük bir darbedir ve bunun tek sorumlusu Yeni Demokrasi Hükümeti’dir.

Sağlık sistemini desteklemeyen, doktor ve sağlık personeli kadroları açmayan hükümet, ideolojik görüşü doğrultusunda sağlık sistemini zayıflatıp özel sektöre peşkeş çekme gayretleri içerisindedir. Biz ise herkesin yararlanabildiği bir devlet sağlık sisteminden yanayız.

Covid’e karşı aşılanma sürecinde de aksamalar olduğunu görmekteyiz. İskeçe’de ikamet eden vatandaşlarımızın Şahin, Stavrupoli, Yassıköy sağlık ocaklarına hatta farklı illere gitmek zorunda bırakıldıklarını görmekteyiz. Buradaki en büyük eksiklik ciddi sağlık sorunları yaşayan vatandaşlarımıza aşılanma sürecinde öncelik tanınmamasıdır.

Son olarak da toplumsal ve ekonomik çöküşün tek nedeni hükümetin alamadığı doğru kararlar ve yanlış uygulamalardır 16 Mart’a kadar devam edecek olan iki haftalık karantina sürecinin tekrar bir yılı bulmaması tek dileğimizdir.”

Haberler


Selanik’te 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı

Şapçı Belediye Başkanı İoannu’dan Erdem Hüseyin’e ziyaret

Gümülcine İdadiye Türk Azınlık İlkokulu öğrenci şenliği düzenliyor

İskeçe Türk Birliği Kadınlar Kolu seçimleri yapıldı

GTGB Yönetiminden nezaket ziyaretleri

Garanis, değerlendirilmeyen gayrimenkullerin belediyeye verilmesini istiyor

Bakan Yardımcısı Aleksandropulu’dan çalışma ziyareti

Turizm alanında iş arayanlar için JOBmatch devrede

Hakan Fidan’ın yeni yardımcıları belli oldu

İklim değişikliği ve etkileri konuşulucak

İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi öğrencilerinden resim, maket, kolaj ve origami sergisi

Ozan Ahmetoğlu, Eurovision’da azınlık gençlerinin yaşadığı olayı Deutsche Welle’ye değerlendirdi