Anasayfa


05-03-2021
Erdem Hüseyin’den karantinaya alınan köylere yardım konusunda açıklama
Kozlukebir Belediyesi ana muhalefet Birlik Listesi Başkanı Erdem Hüseyin yayımladığı basın açıklamasında, Ocak ayında karantinaya alınan köyler için talep edilen maddi yardım konusuna değindi.
5 Mart 2021 Cuma

Belediye meclisinin listelerinin talebi üzerine 9 Şubat 2021 tarihinde olağanüstü toplanarak, “Karantina uygulanan 4 köyümüze (Dolapçılar, Hacıköy, Durhasanlar ve Işıklar) acil ekonomik yardım talebi” konusunun görüşüldüğünü hatırlattı. Erdem Hüseyin “Söz konusu talebimiz 9 Şubat 2021 tarihinde Kozlukebir Belediye Meclisi toplantısında görüşüldükten sonra oybirliğiyle kabul edildi.” ifadesini kullandı.

Erdem Hüseyin şöyle devam etti: “Değerli Kozlukebir halkı, hepimizin bildiği üzere pandemi nedeniyle Ocak ayının ilk günlerinde en başta Dolapçılar köyümüz olmak üzere, daha sonra Durhasanlar, Hacıköy ve Işıklar köylerimiz karantinaya alınmıştı. Bu süre içerisinde bölge sakinlerimiz çok zor günler geçirdi. Kozlukebir Belediyesi ana muhalefeti olarak yaptığımız istişarelerde, söz konusu köylerdeki vatandaşlarımızın günlerce sosyo ekonomik işlevlerini yerine getiremediklerine tanık olduk. Bu nedenle karantinaya alınmış köylerimize ekonomik yardım yapılmak üzere, Tarım Bakanlığına, Ekonomi Bakanlığına ve İçişleri Bakanlığına talepte bulunulması isteğimizi Kozlukebir Belediye Meclisi gündemine taşıdık. Talebimiz doğrultusunda Kozlukebir Belediye Meclisi, 9 Şubat 2021 tarihinde olağanüstü toplantı gerçekleştirerek, bu talebimiz başta Kozlukebir Belediye Başkanı sn. Rıdvan Ahmet olmak üzere, tüm belediye meclis üyeleri tarafından oy birliğiyle kabul edildi.

Öncelikle Kozlukebir Belediyesi Ana Muhalefet Birlik Listesi adına, mağdur olan köylerimize yönelik bu talebimiz iktidar meclis üyeleri tarafından kabul edilmiş olması bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Bu Kozlukebir Belediyesi tarihinde bir ilk olmasıyla birlikte, inşallah bundan sonra bölge halkımızın istek ve beklentileri doğrultusunda yapacağımız taleplerimize de gerekli hassasiyet ve duyarlılık gösterilir. Birlik Listesi olarak oybirliğiyle aldığımız bu kararı çok önemli buluyor, önümüzdeki dönemde de bu işbirliği ve sağduyulu davranışların tüm belediye meclis üyelerimizce tekrarlanacağını temenni ediyorum.”

Erdem Hüseyin köylere ekonomik yardım konusunun takipçisi olmaya devam edeceklerini belirterek, bu konuda Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet ile her türlü işbirliğine hazır olduklarını dile getirdi.

Hüseyin “Son olarak iktidarların ‘Güç benim elimdedir, her istediğimi yaparım’ anlayışı değil de ‘Aklın yolu birdir, birlikten güç doğar’ anlayışı her zaman bölge halkımızın yararına olacaktır. Düşünce ve fikirlerimizde farklılıklar olabilir. Ancak saygı ve anlayış içerisinde sorunlarımıza çözüm aramak ise hem muhalefete hem de iktidara yakışan bir tavır olacaktır.” sözleriyle açıklamasına son verdi.

Haberler


Süper Lig’de PAOK şampiyon oldu

İran Cumhurbaşkanı ile Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Selanik’te 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı

Şapçı Belediye Başkanı İoannu’dan Erdem Hüseyin’e ziyaret

Gümülcine İdadiye Türk Azınlık İlkokulunda öğrenci şenliği

İskeçe Türk Birliği Kadınlar Kolu seçimleri yapıldı

GTGB yönetiminden nezaket ziyaretleri

Garanis, değerlendirilmeyen gayrimenkullerin belediyeye verilmesini istiyor

Bakan Yardımcısı Aleksandropulu’dan çalışma ziyareti

Turizm alanında iş arayanlar için JOBmatch devrede

Hakan Fidan’ın yeni yardımcıları belli oldu

İklim değişikliği ve etkileri konuşulucak