Anasayfa


05-03-2021
Binalarda hasar kontrol çalışmaları sürüyor
Larisa yakınlarında Çarşamba günü meydana gelen depremin ardından, bölgedeki maddi hasarlarla ilgili çalışmalar devam ediyor.
5 Mart 2021 Cuma

Depremin etkilediği Tirnavo bölgesinde oturulamaz durumda olan şimdiye kadar 176 konut tespit edildi. Ulaştırma Bakanlığına bağlı mühendisler tarafından yapılan incemelere göre, zarar gören evlerin ve binaların büyük kısmı köylerde yer alıyor.

Bu arada, depremden evleri zarar gören 300 kişi Trikala bölgesindeki otellere yerleştirildi. Köylerinden uzaklaşmak istemeyen bazı bölge sakinlerinin ise deprem sonrası kurulan çadırlarda kaldığı belirtildi.

YENİ DEPREM
Bu arada, Tessalya bölgesindeki Larisa kenti yakınlarında dün 5,9 büyüklüğünde bir deprem daha oldu.

Atina Rasathanesi Yer Bilimleri Enstitüsü, Yunanistan saati 20.38’de meydana gelen depremin, merkez üssünün Larisa kentinin kuzey batısında yer alan Elassona kasabası yakınlarında yerin 10 kilometre derinliğinde tespit edildiğini açıkladı.

Yunanistan Depreme Karşı Planlama ve Koruma Kurumu Başkanı Efthimios Lekkas, yaptığı açıklamada, sallantının kendileri için beklenmedik bir gelişme olduğunu, muhtemelen önceki gün aynı bölgede meydana gelen 6 büyüklüğündeki depremle bağlantılı başka bir fay hattının faaliyete geçmiş olabileceği değerlendirmesinde bulundu.

Çarşamba günü de aynı bölgede 6 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. Atina Yer Bilimleri Enstitüsü, Larisa kent merkezinin 24 kilometre kuzeybatısında yerel saatle 12.16'da yerin 7,8 kilometre derinliğinde 6 büyüklüğünde deprem kaydedildiğini açıklamıştı.

Haberler


İklim değişikliği ve etkileri konuşulucak

İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi öğrencilerinden resim, maket, kolaj ve origami sergisi

Ozan Ahmetoğlu, Eurovision’da azınlık gençlerinin yaşadığı olayı ve Türk kimliğinin inkarını Deutseche Welle’ye değerlendirdi

Fatih Terim ile Panathinaikos’un yolları ayrıldı

’Romeo ve Juliet’ Atina’da perde açtı

Yunanistan’da halkın yüzde 51’i demokrasi açığından şikayetçi

Gümülcine eski adalet sarayının restorasyonu için umut ışığı

Atatürk’ü Anma ve Barış Koşusu törenle başladı

Burhan Baran İnhanlı Belediyesindeki çiftçilerin sorunlarını meclise taşıdı

BTTDD eski genel başkanı Necmettin Hüseyin dünya evine girdi

Son ankette YDP birinci, SİRİZA ikinci, kararsızlar yüzde 18

Kirazlı yolunda bakım çalışmaları devam ediyor