Anasayfa


09-03-2021
Kozlukebir Belediyesi’nde karayollarındaki sorunlar eyalet meclisinde görüşülecek
Doğu Makedonya Trakya Eyalet Meclisi’ndeki muhalefet listesi “Bağımsız Birlik Girişimi”, Kozlukebir bölgesinde sel nedeniyle karayollarında meydana gelen sorunları gündeme getirdi.
9 Mart 2021 Salı

Bağımsız Birlik Girişimi Listesi, Doğu Makedonya Trakya Eyaleti’nin yetki alanında olan Kozlukebir Belediyesi’ndeki karayollarında selden kaynaklanan sorunları, yönelttiği soruyla meclis gündemine getirdi.

Eyalet Başkanı Hristos Metios, Çevre, Altyapı ve Ulaştırmadan Sorumlu Eyalet Başkan Yardımcısı Dimitrios Galanopulos ve Rodop ilinden Sorumlu Eyalet Başkan Yardımcısı Nikos Çalikidis’e yöneltilen soruda, sel felaketi nedeniyle geçitlerin zarar görmesi sonucunda bölge halkının Kozlukebir’den Sirkeli’ye gitmek için 8 kilometre yerine 20 kilometrelik bir yol katetmek zorunda kaldığı belirtildi. Ayrıca, Sirkeli ile Küçük Sirkeli arasındaki yolda meydana gelen zararlara dikkat çekildi ve Kurcalı’da da büyük zararlar meydana geldiği hatırlatıldı.

Yöneltilen soruda, alatyapıdaki sorunlarla başa çıkmak ve tehlikenin ortadan kaldırılması için eyaletin aldığı acil eylemlerin neler olduğu, yapılacak müdahalelerle ilgili planlama ve Kozlukebir ile Sirkeli arasındaki yolun geçici olarak da olsa ne zaman trafiğe açılacağı soruları yöneltildi.

Son alarak, Kurcalı köyünden meydana gelen zararlarda, eyaletin altyapı çalışmalarının sorumluluğu olup olmadığı, ayrıca eyaletin Kozlukebir Belediyesi ile işbirliği içinde sorunların giderilmesi için bir planlama yapıp yapmadığı soruldu.

Bundan sonra yapılacak eyalet meclis toplantısında ele alınması beklenen soruyu, Bağımsız Birlik Girişimi Başkanı Kostas Kaçimigas ve meclis üyesi Hristos Hacipemu imzaladı.

Haberler


Zeybek, hükümetin ekonomi politikasını eleştirdi

BTTÖB genel kurulu 1 Haziran’da

Geleneksel Kiraz Festivali 31 Mayıs’da başlıyor

‘Yunanistan’daki Pontus iddiaları asılsızdır’

Süper Lig’de PAOK şampiyon oldu

İran Cumhurbaşkanı ile Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Selanik’te 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı

Şapçı Belediye Başkanı İoannu’dan Erdem Hüseyin’e ziyaret

Gümülcine İdadiye Türk Azınlık İlkokulunda öğrenci şenliği

İskeçe Türk Birliği Kadınlar Kolu seçimleri yapıldı

GTGB yönetiminden nezaket ziyaretleri

Garanis, değerlendirilmeyen gayrimenkullerin belediyeye verilmesini istiyor