Anasayfa

09-03-2021
Kozlukebir Belediyesi'nde karayollarındaki sorunlar eyalet meclisinde görüşülecek
Doğu Makedonya Trakya Eyalet Meclisi'ndeki muhalefet listesi "Bağımsız Birlik Girişimi", Kozlukebir bölgesinde sel nedeniyle karayollarında meydana gelen sorunları gündeme getirdi.
9 Mart 2021 Salı

Bağımsız Birlik Girişimi Listesi, Doğu Makedonya Trakya Eyaleti'nin yetki alanında olan Kozlukebir Belediyesi'ndeki karayollarında selden kaynaklanan sorunları, yönelttiği soruyla meclis gündemine getirdi.

Eyalet Başkanı Hristos Metios, Çevre, Altyapı ve Ulaştırmadan Sorumlu Eyalet Başkan Yardımcısı Dimitrios Galanopulos ve Rodop ilinden Sorumlu Eyalet Başkan Yardımcısı Nikos Çalikidis'e yöneltilen soruda, sel felaketi nedeniyle geçitlerin zarar görmesi sonucunda bölge halkının Kozlukebir'den Sirkeli'ye gitmek için 8 kilometre yerine 20 kilometrelik bir yol katetmek zorunda kaldığı belirtildi. Ayrıca, Sirkeli ile Küçük Sirkeli arasındaki yolda meydana gelen zararlara dikkat çekildi ve Kurcalı'da da büyük zararlar meydana geldiği hatırlatıldı.

Yöneltilen soruda, alatyapıdaki sorunlarla başa çıkmak ve tehlikenin ortadan kaldırılması için eyaletin aldığı acil eylemlerin neler olduğu, yapılacak müdahalelerle ilgili planlama ve Kozlukebir ile Sirkeli arasındaki yolun geçici olarak da olsa ne zaman trafiğe açılacağı soruları yöneltildi.

Son alarak, Kurcalı köyünden meydana gelen zararlarda, eyaletin altyapı çalışmalarının sorumluluğu olup olmadığı, ayrıca eyaletin Kozlukebir Belediyesi ile işbirliği içinde sorunların giderilmesi için bir planlama yapıp yapmadığı soruldu.

Bundan sonra yapılacak eyalet meclis toplantısında ele alınması beklenen soruyu, Bağımsız Birlik Girişimi Başkanı Kostas Kaçimigas ve meclis üyesi Hristos Hacipemu imzaladı.

Haberler


İTB kurucularından Mehmet Hilmi vefatının 95. yıldönümünde anıldı

Balon balığının kilosuna 5,33 euro destek verilecek

Her yıl ortalama 357 kişi boğularak hayatını kaybediyor

Ketenlik Çocuk Kitap Okuma Kulübünden ’Küçük Prens’ etkinliği

Yangın söndürme helikopteri düştü

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi Okul Aile Birliğinden Başkonsolos Aykut Ünal’a ziyaret

İskeçe’de Aşure buluşmaları başlıyor

ABTTF, Avrupa Parlamentosundaki temel haklar oturumuna katıldı

Gümülcine Belediyesi Erişilebilirlik Merkezi Projesi AB programına dahil edildi

Türk ve Yunan fotoğraf sanatçılarından ortak sergi

Selanik’in tarihi Bey Hamamı restorasyonun ardından yeniden hizmete açıldı

İskeçe Azınlık Lisesi Encümen Heyeti ve Okul Aile Birliğinden öğrencilere yaz faaliyetleri