Anasayfa

09-03-2021
Otelciler Türkiye ve Bulgaristan sınırlarının açılmasını istiyor
Batı Trakya bölgesindeki otelciler, Türkiye ve Bulgaristan ile sınırların açılmasını talep ediyor.
9 Mart 2021 Salı

Trakya Otelciler Birliği Başkanı Apostolos Palakidis, Türkiye ve Bulgaristan ile sınırların kapalı kalacağı ve turistin gelmeyeceği ikinci bir yaza dayanamayacaklarını vurguladı. Palakidis, İskeçe'yi ziyaret ederek YDP milletvekili Spiros Çilingiris, İskeçe belediyesi turizm komisyonu başkanı Kostas Çengelidis ve İskeçeli otelcilerle görüştü.

Trakya Otelciler Birliği Başkanı Apostolos Palakidis, Türkiye ve Bulgaristan sınırının açılmasını ve turistlerin gelmesini talep ettiklerini belirterek, bölgedeki turizm sektörünün çok zor bir süreçten geçtiğini anlattı. Hükümete ilettikleri talep konusunda bölgedeki siyasilerden ve yerel yöneticilerden destek istediklerini dile getiren Palakidis, "Hükümete bu konularda baskı yapmalarını ve sorunu ön plana çıkarmalarını istiyoruz. İskeçe milletvekilinin sorunlarımızı bildiğini ve bu konuya olumlu yaklaştığını görmek bizleri mutlu etti" dedi.

Palakidis, bazı bölgelerin turizm açısından değerlendirilebilmesi amacıyla Ramsar anlaşmasının da değiştirilmesi ihtiyacı üzerinde durduklarını söyledi ve konunun Trakya Kalkınma Komisyonu Başkanı Dora Bakoyanni'ye de aktarıldığını kaydetti.

Haberler


Müftü Mustafa Trampa’ya sosyal medyada hakaret tepki çekti!

Mehmet İmamoğlu’nun ’Hemetli Köyü ve Bulgaristan İdaresinde Batı Trakya’ adlı eseri okurlarla buluşuyor

Türk azınlık temsilcilerinin yargılandığı dava üst mahkemeye sevk edildi

Kozlukebir Belediyesinden dükkan kiralama duyurusu

ABTTF’den ‘Kalanta’ tepkisi: ’İyi niyet yok’

Yassıköy Belediyesinden yeni geri dönüşüm hamlesi

Miçotakis 10 bakanla Ankara’ya gidiyor

Rodoplu çiftçiler büyük miting için Atina’ya gidiyor

Cemil Kabza’dan Dolaphan Ortaokulundaki etkinliğe sert tepki

Zeybek’ten ’Kalanda’ uygulamasına sert tepki: ’Bu masum bir kültürel etkinlik değil’

“Evliliğe İlk Adım” seminerleri çevrim içi final yaptı

Burhan Baran’dan “Kalanta” etkinliğine sert tepki: “Bu bir asimilasyon çalışmasıdır”