Anasayfa

17-03-2021
Moderna, çocuklarda Kovid-19 aşı denemelerine başladı
ABD merkezli ilaç şirketi Moderna, salgında kitle bağışıklığı için 6 ay ile 11 yaş arası çocuklarda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşı çalışmasına başladığını bildirdi.
17 Mart 2021 Çarşamba

Moderna'dan yapılan açıklamada, ABD Sağlık Bakanlığı ve Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü ile yürütülen ortak çalışmada ilk faz klinik denemeler için aşının çocuklara uygulanmaya başlandığı belirtildi.

Faz 2 ve 3 aşamalarının birleştirilerek iki bölüm halinde 6 bin 750 çocuk üzerinde denenmesinin yapılacağı kaydedilirken, söz konusu klinik deneylerin ne zaman tamamlanmasının beklendiği konusunda ise bilgi verilmedi.

Moderna İcra Kurulu Başkanı Stephane Bancel, "Bu pediatrik çalışma, genç yaş nüfusunda Kovid-19 aşı adayımızın potansiyel güvenliğini ve immünojenitesini değerlendirmemize yardımcı olacak." ifadesini kullandı.

Federal sağlık yetkilileri, çocuklar üzerindeki çalışmaların olumlu sonuç vermesi halinde, lise son sınıfların sonbahardaki okul döneminde, orta ve ilkokulların da 2022 yılı başlarında aşılanabileceğini kaydetti.

ABD Gıda ve İlaç Dairesi tarafından onaylanan ülkedeki Kovid-19 aşılarında Moderna ile Johnson & Johnson 18 yaş ve üstü, Pfizer/BioNTech aşısı ise 16 yaş ve üstüne uygulanabiliyor.

Haberler


Müftü Trampa Edirne merkezli “Balkan Araştırmaları Merkezi” kurulmasını önerdi

Balkanlar’dan gelen din alimleri Edirne’de buluştu

ELTA’dan şube kapatma planında değişiklik

Girit’de kanlı hesaplaşma: Ölü ve yaralılar var

Burhan Baran’dan ELTA şubelerinin kapatılmasına tepki

Gümülcine Başkonsolosluğundan 10 Kasım’a özel resim ve kompozisyon etkinliği

Yunanistan, hukukun üstünlüğünde Avrupa’da en gerilerde

Yassıköy Belediye Başkanı Caner İmam’dan Bakan Yardımcısı Kaçafados’a ziyaret

Celal Bayar Azınlık Lisesi son sınıf öğrencilerinden kermes

Kalp doktoru Mümin Hüseyin özel muayenehanesini açtı

Sami Toraman son yolculuğuna uğurlandı

Gazeteci Mehmet Hatipoğlu’na son veda