Anasayfa

18-03-2021
Sağlık sistemindeki tıkanıklık için 'seferberlik' hazırlığı
Sağlık Bakanı, serbest çalışan doktorlara Kovid-19 vakalarındaki artış nedeniyle yeniden tıkanma noktasına gelen sağlık sistemine destek vermeleri çağrısını yineledi.
18 Mart 2021 Perşembe

Sağlık Bakanı, serbest çalışan doktorlara Kovid-19 vakalarındaki artış nedeniyle yeniden tıkanma noktasına gelen sağlık sistemine destek vermeleri çağrısını yineledi.

Sağlık Bakanı Vasilis Kikilias, devlet hastanelerine katkı vermek için serbest çalışan doktorlara 48 saatlik süre tanıdı. Aksi takdirde Başabakan'a siyasi seferberlik önerisinde bulunacağını açıkladı.

Serbest çalışan göğüs hastalıkları uzmanları, dahiliyeci, pratisyen hekim ve anestezi uzmanlarına seslenen Kikilias, sağlık sistemine destek vermeleri çağrısını tekrarladı. Bu çağrıya gönüllü olarak karşılık gelmemesi durumunda ise şu anda ihtiyaç duyulan yaklaşık 200 doktorun temin edilmesi için Başbakan'a siyasi seferberlik önerisinde bulunacağını belirtti.

Sağlık Bakanının geçen hafta bu konuda yaptığı çağrıya serbest çalışan 45 doktor yanıt vermişti. Atina Tabipler Odası'nda serbest çalışan yaklaşık 3.000 doktorun kayıtlı olduğu belirtildi.

Haberler


Zeybek: “Azınlık ilkokuluna kayıt engelinin hangi gerekçeye dayandığı hâlâ açıklanmadı”

BM raporunda Yunanistan mercek altında

Tütün üreticilerine OSDE uyarısı

İskeçe Azınlık Lisesi öğrencilerinin geleneksel kermesi yarın başlıyor

Makedon Dili Merkezi’nin davası bir yıl ertelendi

İnanç Mustafaoğlu’ndan İskeçe’deki su zammına tepki

Gümülcine Müftülüğü Kur’an Kursu öğreticilerine eğitim semineri düzenledi

Lavrio ihalesine İsrailli şirket de katıldı

Miçotakis: “Savunmaya milyarlar harcadık ancak yerli sanayimiz gelişmedi”

Türkçe ders kitapları Batı Trakya’ya geldi

Dağ köyleri ve uzak adalarda istihdama devlet desteği

Eğitim Bakan Yardımcısı Papaioannu Türkçeyi “zorunlu homojenleştirme aracı” olarak tanımladı