Anasayfa

19-03-2021
ERT 1'deki "Doğu-Batı Arasında Azınlık" yayınından sonra yine Türk toplumu hedefte!
ABTTF Başkanı: "Devletin iddia ettiği üzere Lozan'daki azınlık Müslüman bir azınlık olup Türk, Pomak ve Roman unsurlarından oluşuyorsa niçin sadece Türkler Türk olduklarını söylediklerinde hedef haline geliyorlar?"
19 Mart 2021 Cuma

Yunanistan devlet televizyonu ERT 1'de 15 Mart Pazartesi günü "Özel Görevler" isimli programda "Doğu-Batı Arasında Azınlık" konulu yayında Batı Trakya Türk toplumu ele alındı.

Rodop ve İskeçe'den yapılan röportajların yer aldığı yayında Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği (BTAYTD) Başkanı Hüseyin Baltacı ve Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu konuştu.

ERT 1'de yayınlanan programın ardından yerel, bölgesel ve ulusal basında Batı Trakya Türk toplumu temsilcileri yine hedef haline geldi. Yunan basınında çıkan haberlere ilişkin olarak Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habipoğlu, "Devlet televizyonu ERT 1'in Azınlık ile ilgili bir programda Batı Trakya Türk toplumu temsilcilerine yer vermesini olumlu bulmakla birlikte programın bütününe baktığımızda devlet propagandası yapıldığını görmek hiç zor değil. Programın ardından Yunan basınında çıkan haberlere baktığımızda ise Batı Trakya Türk toplumunu temsil eden kişilere saldırıldığını görüyoruz. Ne yazık ki bu bir ilk değil, son da olmayacak! Ülkemizin Lozan Barış Antlaşması'na yaptığı atıfa dayanarak şunu sormak istiyorum: 'Devletin iddia ettiği üzere Lozan'daki azınlık Müslüman bir azınlık olup Türk, Pomak ve Roman unsurlarından oluşuyorsa niçin sadece Türkler Türk olduklarını söylediklerinde hedef haline geliyorlar?' Bu büyük bir haksızlık! Bölgede isminde 'Pomak' ve 'Roman' kelimesi geçen dernekler var, resmi olarak kaydedilmiş durumdalar. Ancak bölgedeki en eski dernek olan İskeçe Türk Birliği isminde geçen Türk kelimesi nedeniyle kapatıldı, yeni kurulan derneklerimiz ise kayıt altına alınmadı. Niye? Ülkemizin yöneticileri önce bunu kendilerine sorsunlar! Batı Trakya Türklerini hedef alan basın-yayın kuruluşları da devlet propagandasını körüklemeyi bırakıp etnik kimliklerini ifade eden diğerleri gibi etnik kimliğinin 'Türk' olduğunu söyleyen temsilcilerimizi çarmıha germeyi bıraksınlar!" dedi.

Haberler


Başkonsolos Ünal ve Ticaret Ataşesi İren’den Trakya İşadamları Derneği ziyareti

Yerlikaya ile Hrisohoidis görüştü

Yerapetritis: “Arnavutluk’taki Yunan azınlığın hakları Yunanistan için öncelikli konudur”

İskeçe’de kontrollü park cezası artırıldı

İskeçe’de dehşet verici olay: Zehirlenen 14 kedi ölü bulundu

Batı Trakya’dan 6 sporcu Fenerbahçe’nin radarında

Trafik kazaları elektronik uygulamayla takip edilecek

2026 bütçesi meclisten geçti

Özgür Ferhat: “2026 bütçesi halkı değil, ayrıcalıklı zenginleri koruyor”

Trakya Tarım Kooperatifi 2026 üretim yılı kayıtlarına başladı

İskeçe Müftülüğünün Dini İlimler Sohbetleri aralıksız sürüyor

Gençlik Buluşmaları’nın konuğu Başkonsolos Aykut Ünal oldu