Anasayfa

23-03-2021
Nimfea - Makas sınır kapısı turizm için açılacak
Rodop YDP Milletvekili Evripidis Stilyanidis, Turizm Bakanı Haris Theoharis ile görüştü. Theoharis, Nimfea - Makas sınır kapısının sağlık kontrolleri yapılması koşuluyla turist girişine açılması önerisini kabul etti.
23 Mart 2021 Salı

Stilyanidis, Turizm Bakanı Theoharis'e, gerek bölgedeki Otelciler Birliği, gerekse yerel piyasa yetkilileriyle yaptığı görüşmeleri aktardı.

Görüşmede, gerekli sağlık kontrolleri yapılması koşuluyla Nimfea- Makaz sınır kapısının turist girişi için bu yıl açık tutulması talebi ağırlık kazandı.

YDP Rodop milletvekilinin siyasi bürosundan yapılan açıklamada, Turizm Bakanı Theoharis'in, Stilyanidis'in Nimfea sınır kapısının Yunanistan'da karayolu turizmi için en dinamik ikinci giriş kapısı olduğu yönündeki argümanlarını kabul ettiği belirtildi. Sınır kapısının turizme açılması konusunda bakandan güvence alındığı kaydedildi.

Stilyanidis, Theoharis ile yaptığı görüşmede yerel tematik turizmin gelişmesi gerektiği konusuna da dikkat çekti.

Haberler


Kuruçay Köprüsü yaklaşık 9 yıl sonra yeniden ulaşıma açılıyor

Sigortasız araç cezalarına yapay zekâ incelemesi

Gümülcine ve İskeçe’de halk pazarlarının günü değişiyor

Kırköy’de 3. Ova Yağlı Güreş Festivali bugün düzenleniyor

Rodop ilinde yangın riski yüksek: Bazı bölgelere giriş yasaklandı

19. Ketenlik Gençlik Festivali başladı

Türkiye’den Yunanistan’ın Ege’yi kapsayan turizm planına tepki

Trakya Üniversitesi Batı Trakya’da öğrencilere tanıtıldı

Edirne heyeti Topsidis ile görüştü: Gündem turizm ve sınır kapıları

Kesriye’de "koyun-keçi çiçeği" hastalığı nedeniyle acil önlemler alındı

Batı Nil Virüsü vakaları son bir haftada 23 artarak 65’e yükseldi

Kosmidu ve “kurumsal tarafsızlık”