Anasayfa

23-03-2021
'Çiftçi ve hayvan besicilerinin kredi borçları yeniden yapılandırılsın'
Rodop Milletvekili İlhan AHMET'in de yer aldığı KİNAL partisi meclis grubu tarafından hazırlanan, çiftçilerin bankalara olan kredi borçları ve ipoteklerin yeniden düzenlenmesiyle ilgili teklif, Ekonomi Bakanı Hristos Staikuras'ın dikkatine sunuldu.
23 Mart 2021 Salı

KİNAL parti meclis grubunun, tahsili gecikmiş krediler için sağlanan yeniden düzenleme kapsamına alınmadıkları gibi, herhangi bir ek düzenleme ile yeni imkan da sunulmayan çiftçilerin durumuyla ilgili sunduğu soru önergesinin ekonomi bakanı tarafından cevapsız bırakılması üzerine konu bir kez daha meclis gündemine getirildi.

ÇİFTÇİLERE EK MADDİ YARDIM YAPILSIN
Soru önergesinde, 35.000’den fazla çiftçi ile kooperatiflerin, 1,5 milyar euro (faiz oranıyla birlikte 4 milyar euroya ulaşan) tahsili gecikmiş ve özellikle de kapatılan Ziraat Bankası (Agrotiki) tarafından verilmiş olan kredi borçları nedeniyle, adeta rehin tutulduğu belirtildi.

Dört maddelik soru önergesinde ilgili bakandan çiftçilere, tahsili gecikmiş kredi borçları ve ipoteklerle ilgili yeniden düzenleme imkanı sağlanması, söz konusu çiftçilere üretime devam edebilmeleri için temel mahsul kredisi alma imkanı sağlanması, yine tarımsal üretimin sürdürülebilmesi ve tarım işletmelerinin ayakta kalabilmesi için yeni bir borç yapılandırma imkanı sağlanması, pandemiden ve özellikle de uygulanan kısıtlayıcı önlemlerden doğrudan veya dolaylı olarak etkilenen çiftçileri ve hayvan besicilerini ayrıca desteklemek için özel ekonomik önlemler alınması yönünde talepte bulunuldu.


Haberler


Eğitim Bakanı Zaharaki yarın İskeçe’de olacak

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği 79 yaşında

AB Savunma Fonu’ndan Yunanistan’a 787 milyon euro

Türk turist akını bölge ekonomisini canlandırdı

Dedeağaç Belediye Başkan Yardımcısı: “Turizm, Türk ve Yunan halkını birbirine yakınlaştırıyor”

Hayvancılıkta çiçek hastalığı alarmı sürüyor!

Akdeniz Araştırmacılar Gecesi 26 Eylül’de İskeçe’de

Zeybek’ten Mizanlı Türk Azınlık İlkokulu için bakanlığa soru önergesi

Von der Leyen’den Gazze için 2 yıl sonra tavır

İskeçe ovasında bu yıl da güreş coşkusu yaşandı

AB’den uyarı: Yunanistan, KDV direktiflerini uygulamadığı için yargıya gidebilir

Eski bakanın oğulları silah yasasını ihlalden gözaltında