Anasayfa

28-03-2021
Türk Dışişleri Bakanlığı'ndan, İskeçe Türk Birliği paylaşımı
Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) Batı Trakya Türk Azınlık dernekleriyle ilgili kararını açıklamasının yıl dönümünde, İskeçe Türk Birliği (İTB) logolu paylaşım yaptı.
28 Mart 2021 Pazar

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin, 27 Mart 2008 tarihinde açıkladığı ve İskeçe Türk Birliği ile Rodop ili Türk Kadınları Kültür Derneği haklı bulduğu ve Yunanistan'ı mahkum ettiği kararının üzerinden 13 yıl geçti. Azınlık dernekleriyle ilgili kararları Yunanistan 13 yıldır uygulamıyor.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı’nın, AİHM kararlarının 13. yıl dönümü olan 27 Mart 2021 Cumartesi günü yaptığı ve İskeçe Türk Birliği logosuna yer verdiği paylaşımında; "Batı Trakya Türk Azınlığı, 13 yıldır Yunanistan'ın, AİHM'nin İskeçe Türk Birliği hakkında verdiği kararı uygulamasını bekliyor." ifadeleri kullanıldı.

Türkiye Dışişleri Bakanlığının resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda Avrupa Konseyi'nin sosyal medya hesapları da etiketlendi.


Haberler


Zeybek: “Azınlık ilkokuluna kayıt engelinin hangi gerekçeye dayandığı hâlâ açıklanmadı”

BM raporunda Yunanistan mercek altında

Tütün üreticilerine OSDE uyarısı

İskeçe Azınlık Lisesi öğrencilerinin geleneksel kermesi yarın başlıyor

Makedon Dili Merkezi’nin davası bir yıl ertelendi

İnanç Mustafaoğlu’ndan İskeçe’deki su zammına tepki

Gümülcine Müftülüğü Kur’an Kursu öğreticilerine eğitim semineri düzenledi

Lavrio ihalesine İsrailli şirket de katıldı

Miçotakis: “Savunmaya milyarlar harcadık ancak yerli sanayimiz gelişmedi”

Türkçe ders kitapları Batı Trakya’ya geldi

Dağ köyleri ve uzak adalarda istihdama devlet desteği

Eğitim Bakan Yardımcısı Papaioannu Türkçeyi “zorunlu homojenleştirme aracı” olarak tanımladı