Anasayfa

30-03-2021
Pandemi destekleri Nisan ayında da devam edecek
Devlet tarafından pandemi sürecinden etkilenen işletmelere ve çalışanlara yönelik destekler Nisan ayında da devam edecek.
30 Mart 2021 Salı

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Çalışma Bakanı Kostis Hacidakis, devletin Mart ayına kadar verdiği desteği Nisan ayında da vermeye devam edeceğini belirtti.

Buna göre pandemiden etkilenen işletmeler, Nisan ayında da çalışanlarının sözleşmelerini dondurabilecek. Nisan ayının tamamında iş sözleşmesi dondurulan çalışanlar 534 euroluk maddi yardım alacak. Söz konusu dönemde iş sözleşmesi dondurulacak çalışanların sigorta giderleri de devlet tarafından karşılacak.

Hangi işletmelerin bu haklardan yararlanacağı konusuna da değinen Hacidakis, Mart ayında destek alan tüm işletmelerin Nisan ayında da destek almaya devam edeceğini söyledi.

Paskalya ikramiyesi hakkında da bilgiler veren Hacidakis, Ocak ile Nisan ayları arasında sözleşmelerin dondurulduğu günlerin ikramiye ücretlerinin de devlet tarafından karşılanacağını açıkladı.

İşsizlik maaşı alanlar hakkında ise Hacidakis, Mart ayı sonuna kadar maaş almayı hak eden işsizlerin, iki ay daha maaş almaya devam edeceğini belirtti.

Söz konusu maddi destekten 3 milyona yakın kişinin yararlanması bekleniyor.

Haberler


Yunanistan - Türkiye maçında yüzyılın rekoru kırıldı

Kozlukebir Belediye Başkanı Erdem Hüseyin’den Edirne ziyareti

Kırk Kurbanı geleneği devam etti

Sakız Adası’nda acil durum ilan edildi

İskeçe Azınlık Lisesi öğrencileri için muhteşem mezuniyet töreni

EPOMEA Rodop Başkanı Sibel Mustafaoğlu Ankara’da temaslarda bulundu

İslam İşbirliği Teşkilatından Batı Trakya Türklerine destek

Yunanistan’dan itidal ve görüşmelerin yeniden başlatılması çağrısı

Müftüler Trampa ve Şerif, Türkiye Dışişleri Bakanı Fidan’la görüştü

Gümülcine’de “Bağımlılığın İzinde” konferansı düzenlendi

Libya’dan Girit’in güneyindeki ihale için Yunanistan’a tepki

Kikilias’dan Hürmüz Boğazı uyarısı