Anasayfa

30-03-2021
Pandemi destekleri Nisan ayında da devam edecek
Devlet tarafından pandemi sürecinden etkilenen işletmelere ve çalışanlara yönelik destekler Nisan ayında da devam edecek.
30 Mart 2021 Salı

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Çalışma Bakanı Kostis Hacidakis, devletin Mart ayına kadar verdiği desteği Nisan ayında da vermeye devam edeceğini belirtti.

Buna göre pandemiden etkilenen işletmeler, Nisan ayında da çalışanlarının sözleşmelerini dondurabilecek. Nisan ayının tamamında iş sözleşmesi dondurulan çalışanlar 534 euroluk maddi yardım alacak. Söz konusu dönemde iş sözleşmesi dondurulacak çalışanların sigorta giderleri de devlet tarafından karşılacak.

Hangi işletmelerin bu haklardan yararlanacağı konusuna da değinen Hacidakis, Mart ayında destek alan tüm işletmelerin Nisan ayında da destek almaya devam edeceğini söyledi.

Paskalya ikramiyesi hakkında da bilgiler veren Hacidakis, Ocak ile Nisan ayları arasında sözleşmelerin dondurulduğu günlerin ikramiye ücretlerinin de devlet tarafından karşılanacağını açıkladı.

İşsizlik maaşı alanlar hakkında ise Hacidakis, Mart ayı sonuna kadar maaş almayı hak eden işsizlerin, iki ay daha maaş almaya devam edeceğini belirtti.

Söz konusu maddi destekten 3 milyona yakın kişinin yararlanması bekleniyor.

Haberler


Gümülcine Müftülüğü Kitap Kulübü buluşmaları devam ediyor

Trakya Tütün Üreticileri Kooperatifinden önemli duyuru

CINGOs Yunanistan raporunu yayınladı

Mücahit Mümin’in “Şafak Yazıları” BAKEŞ tarafından yayımlandı

BTAYTD Darbuka/ritim ekibi Kakava şenlikleri’nde sahne alacak

Zeybek’ten tarım desteklerinin geri istenmesine tepki

Almanya Dışişleri Bakanı Johann Wadephul Atina’da

PASOK’ta deprem: Haris Kastanidis partiden istifa etti

Gümülcine’nin kuzeyinde taşkın riskine karşı proje tamamlandı

Yeni yardım programı haziranda başlıyor

Gümülcine’de geçici trafik düzenlemesi

İTB’den Ilıca’da Hıdırellez şenliği