Anasayfa

31-03-2021
BAKEŞ, özel anaokulu için başvuruda bulundu
Batı Trakya Azınlığı Kültür ve Eğitim Şirketi (BAKEŞ), Gümülcine ve İskeçe'de birer özel anaokulu açmak için başvuruda bulundu. Başvuruların 26 Mart Cuma günü yapıldığı açıklandı.
31 Mart 2021 Çarşamba

Konuyla ilgili olarak BAKEŞ'ten yapılan açıklamada, 2011 ve 2018 yıllarında yapılan özel anaokulu açma başvurularına yetkili kurumlar tarafından olumlu veya olumsuz bir cevap verilmediği vurgulanırken, "Bu kez yaptığımız başvurulara olumlu yanıt alacağımızı umut ediyoruz. Bölgemizde pekçok "Özel Anaokulu" örnekleri mevcut olması nedeniyle yetkililerin dilekçelerimize tez zamanda yanıt vermesini bekliyoruz." ifadelerine yer verildi.

BAKEŞ'in yazılı açıklaması şöyle: "Batı Trakya Türk Azınlığı Kültür ve Eğitim Şirketi olarak Azınlığımızın en önemli konularından biri olan eğitim alanında yaşanan sıkıntılara çözüm üretmek için çalışmalarımız devam etmektedir.

Bilindiği üzere yeni özel okul açmak için başvurular her yıl 2 Ocak - 31 Mart tarihleri arasında yapılmaktadır. Bugün, 31 Mart 2021 tarihi itibariyle bu yılki başvurular sona ermiştir. Toplumumuzun temel eğitim alanında karşılaştığı sorunlara bir nebze çözüm üretebilmek için Batı Trakya Azınlığı Kültür ve Eğitim Şirketi olarak 26 Mart 2021 Cuma günü Gümülcine ve İskeçe'de 'Özel Anaokulu' açabilmek için üçüncü defa başvuruda bulunduk.

Daha önce 2011 ve 2018 yıllarında yapmış olduğumuz başvurulara olumlu ya da olumsuz yanıt alamamıştık. Bu kez yaptığımız başvurulara olumlu yanıt alacağımızı umut ediyoruz. Bölgemizde pekçok 'Özel Anaokulu' örnekleri mevcut olması nedeniyle yetkililerin dilekçelerimize tez zamanda yanıt vermesini bekliyoruz."

Haberler


ELTA’dan şube kapatma planında değişiklik

Girit’de kanlı hesaplaşma: Ölü ve yaralılar var

Burhan Baran’dan ELTA şubelerinin kapatılmasına tepki

Gümülcine Başkonsolosluğundan 10 Kasım’a özel resim ve kompozisyon etkinliği

Yunanistan, hukukun üstünlüğünde Avrupa’da en gerilerde

Yassıköy Belediye Başkanı Caner İmam’dan Bakan Yardımcısı Kaçafados’a ziyaret

Celal Bayar Azınlık Lisesi son sınıf öğrencilerinden kermes

Kalp doktoru Mümin Hüseyin özel muayenehanesini açtı

Sami Toraman son yolculuğuna uğurlandı

Gazeteci Mehmet Hatipoğlu’na son veda

“Trakya’da çiftçiler OPEKEPE sistemindeki hatalar nedeniyle desteklerden mahrum kaldı”

Kara Kuvvetleri, İskeçe’de Seviye 1 Dron üretim birimi kurmaya yöneliyor