Anasayfa


05-04-2021
Üç ayda 122 köpeği sahiplendiler
Gümülcine’deki vatandaşlar hayvan barınağından üç ayda toplam 122 köpeği sahiplendi.
5 Nisan 2021 Pazartesi

Gümülcine’deki vatandaşlar hayvan barınağından üç ayda toplam 122 köpeği sahiplendi. Gümülcine Belediyesi’nden yapılan açıklamada, belediyeye bağlı hayvan barınağından yılın ilk üç ayında 122 adet köpek vatandaşlar tarafından sahiplendi. Buna göre Ocak ayında 30, Şubat ayında 40 ve Mart ayında 52 köpek vatandaşlar tarafından hayvan barınağından alındı.

Barınakta bakıma alınan köpeklerin tamamının aşılı olduğu ve kısırlaştıldığı ifade edildi. Hayvanların bit, pire ve benzeri asalaklardan arındırılmış ve bunlara karşı ilançanmış olduğu vurgulandı. Ayrıca yasanını öngördüğü şekliyle köpeklere çip takıldığı, köpeği sahiplenen vatandaşın bilgilerinin Tarım Bakanlığı ile paylaşıldığı kaydedildi.

Barınaktan köpek sahiplenmek isteyen vatandaşların nüfus cüzdanı (taftotita) ve vergi numarası ile başvurmaları gerekiyor. Konuyla ilgili olarak bilgi almak isteyen vatandaşların Gümülcine Belediyesi’nin hayvan barınağına aşağıdaki sosyal medya hesabından ulaşabileceği ifade edildi: https://www.facebook.com/groups/508868182600163 .

İsteyen vatandaşların ise hafta içi belediye barınağını 11:00 – 13:00 saatleri arasında ziyaret edebileceği belirtildi. Gümülcine Belediyesi Hayvan Barınağı telefon numarası şöyle: 2531084675. Barınağı ziyaret etmek isteyen vatandaşların telefon ederek randevu alması gerekiyor.


Haberler


BTTDD Bursa Şubesinden Yıldırım Belediyesine ziyaret

DEB Partisi Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılıyor

Eyalet Eğitim Müdür Vekili Kosmidu’dan azınlık eğitimiyle ilgili yazı

Koruma altındaki 47 vahşi hayvan zehirlenerek öldürüldü

Burhan Baran’ın dokunulmazlığı kaldırıldı

Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneğinde nöbet değişimi

Mecliste yumruklu saldırı!

İnhanlı Belediyesinde içme suyu tedariki için 4 milyon euroluk proje

AEK Kadın Voleybol Takımı’nda Yunus Öçal dönemi sona erdi

Gümülcine Başkonsolosluğunda 23 Nisan coşkusu

Çöl tozu Atina’da gökyüzünü kapladı

ABD Dışişleri Bakanlığının 2023 Yunanistan İnsan Hakları Raporu yayımlandı