Anasayfa


07-04-2021
Bantikos tüm talepleri reddetti!
Doğu Makedonya – Trakya Eyalet Eğitim Müdürü Bantikos, dün yapılan eylem sonrasında kendisine teslim edilen ve encümen heyetleri seçimlerinin yapılmasını veya encümen heyetlerinin görev sürelerinin yıl sonuna kadar uzatılmasını talep edilen mektuba cevap verdi.
7 Nisan 2021 Çarşamba

Bantikos’un iki buçuk sayfalık mektubunda, Batı Trakya Türk azınlığının taleplerine reddedici bir üslüpla cevap vermesi dikkat çekti. Encümenler Birliği’nin yaşanan sorunla ilgili tüm önerileri eyalet eğitim müdürü tarafından reddedildi.

Doğu Makedoya – Trakya Eyalet Eğitim Müdürü Bantikos, Encümenler Birliği tarafından önerilen encümen heyetlerinin görev sürelerinin uzatılması talebinin gerçekleşmesinin mümkün olmadığını, bunun hukuken öngörülmediğini iddia etti. Bantikos cevabi mektubunda encümen heyetlerinin görev sürelerinin kanunda belirtildiğini ve seçimler ilan edilmese dahi, encümen heyetlerinin görevlerinin söz konusu tarihte sona ereceğini öne sürdü. Erteleme kararı verilemeyeceğini de savunan Bantikos, “Çünkü görev süreleri sona erdiği için artık encümen heyetleri yok.” ifadesini kullandı.

Bantikos cevabi mektubunda, mevzuata göre eyalet eğitim müdürünün üç yılda bir aralık ayında encümen heyeti seçimlerini ilan etmek zorunda olduğunu söyledi. Bu nedenle geçen aralık ayında seçimlerin ilan edildiğini, bu uygulamanın geçerli olan yasal düzenleme nedeniyle bağlayıcı olduğunu savundu.

Encümen heyeti seçimleriyle ilgili kararın okullara asılmasının yanı sıra tüm öğrenci velilerine de mail ile gönderildiği ve velilerin bilgilendirildiği iddia edilen cevabi mektupta, “Velilerin bilgisi yoktu, bu nedenle aday olamadılar” tezinin yanlış olduğu savunuldu.

Mektupta bazı okullardaki encümen adaylarına tayinlerin yapılması için baskı yapıldığını da reddeden Bantikos, encümen heyetlerine aday çıkmayan veya 5 adaydan az olan 69 azınlık okulunda encümen heyetlerine atama yapıldığını kaydetti.

Cevabi mektupta, salgın sırasında okullarda encümen seçimlerinin yapılabilmesi için eyalet eğitim müdürlüğünün yetkili olmadığı, bunun için sivil koruma bakanlığının karar verebileceği belirtildi.

Bantikos, Encümenler Birliği tarafından dile getirilen “Seçme ve seçilme hakkımızın elimizden alındığına” dair açıklamaların da gerçeği yansıtmadığını iddia etti. Cevabi mektupta aralık ayında salgın döneminde encümen seçimlerinin ilan edilmesine karşı çıkmakla, salgın nedeniyle seçimlerin yapılmamasına karşı çıkmanın çelişki teşkil ettiği ifade edildi.

Son olarak 967 encümen heyeti üyesi ve velinin isimlerini taşıyan mektupta, şahısların isimlerinin yanında imzalarının olmadığı, imza yerine okulun bulunduğu köyün yazdığı belirtildi.

Haberler


Ramadan Duban için duygusal veda

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ataman’a ‘geçmiş olsun’ telefonu

Özgür Ferhat ELGA Başkanı ile görüştü

Kadın Platformu üyelerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

Selanik’te Kacır - Papayeorgiu görüşmesi  

Akçapar ve Frangoyannis bugün bir araya gelecek

Celal Bayar Azınlık Lisesinde kan bağışı kampanyasına yoğun ilgi

ABTTF’den Kosmidu’ya yanıt

Yunanistan istihdam oranında sondan ikinci sırada

Milletvekiline yumruk atan Floros kısıtlayıcı önlemle serbest

YDP düşüşte ancak birinciliği devam ediyor

BTTDD Bursa Şubesinden Yıldırım Belediyesine ziyaret