Anasayfa

16-04-2021
Eren ve Çavuşoğlu'ndan Dendias'ın azınlık açıklamasına tepki
Aslen Batı Trakyalı olan YTB Başkanı Abdullah Eren ve Bursa milletvekili Hakan Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanı Dendias'ın açıklamalarına tepki gösterdi.
16 Nisan 2021 Cuma

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Abdullah Eren ve Türkiye Büyük Millet Meclisi İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı ve Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, Nikos Dendias'ın Batı Trakya Türkleriyle ilgili açıklamasına tepki gösterdi.

Aslen Batı Trakyalı olan YTB Başkanı Abdullah Eren sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: "Batı Trakya Türkü yıllardır bu had bilmez Yunan nobranlığıyla mücadele ediyor. Lozan'ı her seferinde çiğneyen, mütekabiliyeti bırak yakın zamanda Batı Trakya'da azınlığın encümen seçimini bile engelleyen bu yaklaşıma karşı mücadelemiz sürecek. Batı Trakya Türkü var olsun!"

Türkiye Büyük Millet Meclisi İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı ve Bursa AK Parti Milletvekili Hakan Çavuşoğlu da Türkçe ve Yunanca olarak yaptığı paylaşımda, "Batı Trakya Azınlığı TÜRK'tür. Nokta. Gerisi lafügüzaf. Η μειονότέ·τα τέ·ς έ”υτικέ®ς έ˜ρέ¬κέ·ς εέ¯ναι ΤΟέ¥ΡΚέ™ΚΗ. Τεέ»εέ¯α και Ï€αÏέ»α." ifadelerine yer verdi. Çavuşoğlu, mesajında Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ı da etiketledi.

Haberler


ELTA’dan şube kapatma planında değişiklik

Girit’de kanlı hesaplaşma: Ölü ve yaralılar var

Burhan Baran’dan ELTA şubelerinin kapatılmasına tepki

Gümülcine Başkonsolosluğundan 10 Kasım’a özel resim ve kompozisyon etkinliği

Yunanistan, hukukun üstünlüğünde Avrupa’da en gerilerde

Yassıköy Belediye Başkanı Caner İmam’dan Bakan Yardımcısı Kaçafados’a ziyaret

Celal Bayar Azınlık Lisesi son sınıf öğrencilerinden kermes

Kalp doktoru Mümin Hüseyin özel muayenehanesini açtı

Sami Toraman son yolculuğuna uğurlandı

Gazeteci Mehmet Hatipoğlu’na son veda

“Trakya’da çiftçiler OPEKEPE sistemindeki hatalar nedeniyle desteklerden mahrum kaldı”

Kara Kuvvetleri, İskeçe’de Seviye 1 Dron üretim birimi kurmaya yöneliyor