Anasayfa

19-04-2021
"Türkiye ile diyalog mekanizmasının açık olmasını istiyoruz"
Hükümet Sözcüsü Aristotelia Peloni, Yunanistan olarak Türkiye ile diyalog mekanizmasının açık olmasını istediklerini açıkladı.
19 Nisan 2021 Pazartesi

Peloni düzenlediği haftalık basın toplantısında Başbakan Kiriakos Miçotakis'in defalarca dile getirdiği gibi Yunanistan'ın Türkiye ile diyalog mekanizmasının açık olmasını istediğini ve olumlu atmosferin hakim hale gelmesini istediklerini belirtti. Peloni öte yandan uluslararası hukuka saygı beklediklerini ifade etti. Peloni, iki ülke arasındaki olumlu atmosferin gerginliğin azalması için önemli olduğunu kaydederek, dışişleri bakanı Dendias'ın işbirliği için önerilerini sunduğunu, bunun Türk tarafında kabul edildiğini ve bir sonraki adımların atılması için anlaşma sağlandığını söyledi.

Kiriakos Miçotakis ile Recep Tayyip Erdoğan arasında yapılması muhtemel görüşme ihtimaliyle ilgili soruları da yanıtlayan hükümet sözcüsü Peloni, "Böyle bir görüşme ihtimali ne daha yakın, ne daha uzak" yanıtını verdi.

Aristotelia Peloni, Yunanistan'ın aktif bir dış politika izlediğini belirterek, eski ittifakları güçlendirdiğini, bölgede yeni ittifaklar oluşturduğunu ve komşularıyla işbirliğini istediğini savundu.

Haberler


Gümülcine’de Poşpoş Çayı’nda kaybolan sürücü aranıyor

GSEE Başkanı’nın banka hesapları zimmet şüphesiyle donduruldu

Rahmi Ali’den yeni kitap

DMT Eyaletinde müzelere dijital dönüşüm: 1,3 milyon euroluk proje onaylandı

Erdoğan – Miçotakis görüşmesi 11 Şubat’ta Ankara’da

İTB Başkanı Abdurahimoğlu GAT Selanik bürosunda öğrencilerle buluştu

Dendias: “Türkiye’yi dışlamak istemiyoruz ancak bunun şartı uluslararası deniz hukuku”

’Üniversite ve Şehir Tanıtımı’ etkinliği Gümülcine ile devam ediyor

Şiddetli yağış ve fırtına ülke genelinde etkisini gösterdi

İskeçe’de sağanak yağmur sorunlara neden oldu: Yollar kapandı, evleri su bastı

Samaras: ’Türkiye ile dostluktan söz etmemiz ne kadar mantıklı?’

Kozlukebir Belediyesine sözleşmeli personel alındı