Anasayfa

10-05-2021
Dokunulmazlığı kaldırılan Lagos Yunanistan'a iade edilecek
Avrupa Parlamentosunda (AP) dokunulmazlığı kaldırılan ırkçı Yunan milletvekili Yannis Lagos’un Belçika’dan ülkesine iade edilmesine karar verildi.
10 Mayıs 2021 Pazartesi

AP’nin bulunduğu Belçika’nın başkenti Brüksel’deki mahkeme, Yannis Lagos’un suç örgütü yönettiği için 13 yıl hapis cezasına çarptırıldığı Yunanistan’a iade edilmesini kararlaştırdı.

Brüksel savcılığı, eski Altın Şafak Partisi üyesi Lagos’un iadesine itiraz etmek için bugüne (10 Mayıs Pazartesi) kadar süresi olduğunu duyurdu. Daha önce iadesine karşı çıkacağını belirten Lagos’un Yunan makamlarına ne zaman teslim edileceği konusunda güvenlik gerekçesiyle bilgi verilmedi.

Aşırı sağcı Altın Şafak Partisi, mahkeme tarafından "suç örgütü" olarak kabul edilmiş, bu örgütü yönettikleri gerekçesiyle Lagos’un da aralarında bulunduğu bazı parti üyeleri hapis cezalarına çarptırılmıştı. Lagos, hakkında 13 yıllık hapis cezası verildiği 7 Ekim 2020’de dokunulmazlığını kullanarak Yunanistan’dan, milletvekili olduğu AP’ye ev sahipliği yapan Brüksel’e kaçmıştı.

Lagos’un AP’deki dokunulmazlığının kaldırılması üzerine Yunanistan uluslararası tutuklama emri çıkarmış, Lagos Brüksel’deki evinde gözaltına alınmıştı.

Irkçı siyasetçi, Altın Şafak Partisinden AP milletvekilliğine seçildikten sonra Altın Şafak’tan istifa ederek "Ulusal Halk Vicdanı" adı altında kendi partisini kurmuştu. Milletvekilliğine bağımsız olarak devam eden 47 yaşındaki Lagos, ırkçı faaliyetleri ve yüz kızartıcı pek çok suç nedeniyle daha önce de tutuklanmış ve cezalar almıştı.

Lagos’un dokunulmazlığının kaldırılmasını Yunanistan makamları talep etmişti.



Haberler


ELTA’dan şube kapatma planında değişiklik

Girit’de kanlı hesaplaşma: Ölü ve yaralılar var

Burhan Baran’dan ELTA şubelerinin kapatılmasına tepki

Gümülcine Başkonsolosluğundan 10 Kasım’a özel resim ve kompozisyon etkinliği

Yunanistan, hukukun üstünlüğünde Avrupa’da en gerilerde

Yassıköy Belediye Başkanı Caner İmam’dan Bakan Yardımcısı Kaçafados’a ziyaret

Celal Bayar Azınlık Lisesi son sınıf öğrencilerinden kermes

Kalp doktoru Mümin Hüseyin özel muayenehanesini açtı

Sami Toraman son yolculuğuna uğurlandı

Gazeteci Mehmet Hatipoğlu’na son veda

“Trakya’da çiftçiler OPEKEPE sistemindeki hatalar nedeniyle desteklerden mahrum kaldı”

Kara Kuvvetleri, İskeçe’de Seviye 1 Dron üretim birimi kurmaya yöneliyor