Anasayfa

16-05-2021
Lagos, Yunanistan'a getirildi
Brüksel'de tutuklanan aşırı sağcı Altın Şafak üyesi Yannis Lagos, Domokos Hapishanesine sevk edildi.
16 Mayıs 2021 Pazar

Avrupa Parlamentosunda (AP) yapılan oylamada milletvekilliği kaldırılan ve Brüksel’de tutuklanan aşırı sağcı Altın Şafak Partisi üyesi Yannis Lagos dün (15 Mayıs Cumartesi) Atina’ya getirildi.

Elefterios Venizelos havalimanından yoğun güvenlik önlemleri altında Atina Savcılığına getirilen Lagos, yüksek güvenlikli Domokos Hapishanesine sevk edildi.

Lagos, dokunulmazlığının kaldırılmasından kısa süre sonra 27 Nisan’da Brüksel’de tutuklanmıştı.

Altın Şafak Partisi, Yunanistan’da mahkeme tarafından "suç örgütü" olarak kabul edilmiş, bu örgütü yönettikleri gerekçesiyle Lagos’un da aralarında bulunduğu bazı parti üyeleri hapis cezalarına çarptırılmıştı.

13 YIL HAPİB CEZASI ALMIŞTI

Lagos, hakkında 13 yıllık hapis cezası verildiği 7 Ekim 2020’de dokunulmazlığını kullanarak, Yunanistan’dan Belçika’ya kaçmıştı.

Irkçı siyasetçi, Altın Şafak Partisinden AP milletvekilliğine seçildikten sonra Altın Şafak’tan istifa ederek "Ulusal Halk Vicdanı" adı altında kendi partisini kurmuştu. 47 yaşındaki Lagos, ırkçı faaliyetleri ve yüz kızartıcı pek çok suç nedeniyle daha önce de tutuklanmış ve cezalar almıştı.

Lagos’un dokunulmazlığının kaldırılmasını Yunanistan makamları talep etmişti.


Haberler


Zeybek İskeçe Ovası Sulama Projesinin fondan çıkarılmasına tepki gösterdi

Yunanistan’da nüfus hızla azalıyor

TİKA Başkanı Abdullah Eren’den BTTDD Bursa Şubesine ziyaret

Yunanistan’da vatandaşların %72’si ülkede hukukun üstünlüğünün olduğuna inanmıyor

Yassıköy Belediyesinden Anneler Günü’ne özel etkinlik

2026’da çiftçilere 2,2 milyar euroluk destek ödemesi yapılacak

Survivor’da kaza: Yayın ertelendi

Gümülcine’de ücretsiz cilt kanseri taraması

Anneler Günü İskeçe Türk Birliğinde coşkuyla kutlandı

İTB ve GTGB halk oyunları ekipleri Kuzey Makedonya’daki Hıdırellez Şenlikleri’nde sahne aldı

BTAYTD Kadınlar Kolu’ndan Anneler Günü ziyaretleri

Mustafçova’daki hatim etkinliğinde trafik cezası tepkisi