Anasayfa

27-05-2021
Kikilias: 'Yaz ortasına kadar nüfusun yüzde 70'i aşılanmış olacak'
Avrupa İlaç Ajansı'nın (EMA) onay vermesi durumunda, yeni eğitim sezonu öncesi 12-15 yaş arası gruptaki çocukların da aşılanması gündemde.
27 Mayıs 2021 Perşembe

Sağlık Bakanı Vasilis Kikilias, Open TV kanalına yaptığı açıklamada yaz ayları içinde ülke genelindeki nüfusun yüzde 70'inin aşılanmasının öngörüldüğünü belirtti. Aşıların tesliminde bir sorun yaşanmaması durumunda söz konusu hedefe ulaşılacağını belirten Kikilias şu anda vatandaşlar için tüm aşıların mevcut olduğunu, 30 milyon doz aşının ön alımının yapıldığını söyledi.

Avrupa İlaç Ajansı'nın (EMA) onay vermesi durumunda yeni eğitim dönemi öncesi 12-15 yaş arasındaki çocukların aşılanmasını planladıklarını da açıklayan Sağlık Bakanı, velilerin çocuklarının aşı yaptırması konusunda nasıl bir tavır takınacağı sorusu üzerine ise, "Ülke halkının büyük çoğunluğu aşıların gerekli olduğuna dair ikna olmuş durumunda" dedi.

Kikilias hükümet olarak hedeflerinin Temmuz ayına kadar 18 yaş üstü tüm vatandaşların aşılanması ve hastalığı geçirenlerin doğal bağışıklığı ile birlikte ülke genelinde bir "bağışıklık duvarı" oluşmasını sağlamak olduğunu vurguladı.


Adalardaki aşılama programının da çok iyi gittiğini söyleyen Sağlık Bakanı, şu anda adalarda uygulanan tek aşı olan Johnson & Johnson aşısının yanı sıra diğer aşıların da kullanılmasının planlandığını belirtti.

Haberler


Gümülcine’de “Bağımlılığın İzinde” konferansı düzenlendi

Libya’dan Girit’in güneyindeki ihale için Yunanistan’a tepki

Kikilias’dan Hürmüz Boğazı uyarısı

Müftüler Trampa ve Şerif, Edirne’de düzenlenen etkinlikte Batı Trakya Türklerini anlattı

İskeçe Türk Birliği, ‘Mehmet Hilmi Söyleşisi’ düzenliyor

AB Savcılık Ofisi, eski bakanlar Voridis ve Avgenakis’le ilgili yolsuzluk dosyasını parlamentoya gönderdi

Avrupa Parlamentosu’ndan Hukukun Üstünlüğü Raporu’na onay

TİKA Başkan Yardımcısı Çevik Gümülcine’de ziyaretlerde bulundu

İskeçelilerin ‘Börekçi Ahmet Abi’si hayata veda etti

Gümülcine eski başkonsoloslarından Kemal Gür vefat etti

Karamanlis: ‘Yunanistan, Türkiye karşısında esarete sürüklenebilir’

Kozlukebir Belediyesine 7 yeni sulama göleti