Anasayfa

27-05-2021
Kikilias: 'Yaz ortasına kadar nüfusun yüzde 70'i aşılanmış olacak'
Avrupa İlaç Ajansı'nın (EMA) onay vermesi durumunda, yeni eğitim sezonu öncesi 12-15 yaş arası gruptaki çocukların da aşılanması gündemde.
27 Mayıs 2021 Perşembe

Sağlık Bakanı Vasilis Kikilias, Open TV kanalına yaptığı açıklamada yaz ayları içinde ülke genelindeki nüfusun yüzde 70'inin aşılanmasının öngörüldüğünü belirtti. Aşıların tesliminde bir sorun yaşanmaması durumunda söz konusu hedefe ulaşılacağını belirten Kikilias şu anda vatandaşlar için tüm aşıların mevcut olduğunu, 30 milyon doz aşının ön alımının yapıldığını söyledi.

Avrupa İlaç Ajansı'nın (EMA) onay vermesi durumunda yeni eğitim dönemi öncesi 12-15 yaş arasındaki çocukların aşılanmasını planladıklarını da açıklayan Sağlık Bakanı, velilerin çocuklarının aşı yaptırması konusunda nasıl bir tavır takınacağı sorusu üzerine ise, "Ülke halkının büyük çoğunluğu aşıların gerekli olduğuna dair ikna olmuş durumunda" dedi.

Kikilias hükümet olarak hedeflerinin Temmuz ayına kadar 18 yaş üstü tüm vatandaşların aşılanması ve hastalığı geçirenlerin doğal bağışıklığı ile birlikte ülke genelinde bir "bağışıklık duvarı" oluşmasını sağlamak olduğunu vurguladı.


Adalardaki aşılama programının da çok iyi gittiğini söyleyen Sağlık Bakanı, şu anda adalarda uygulanan tek aşı olan Johnson & Johnson aşısının yanı sıra diğer aşıların da kullanılmasının planlandığını belirtti.

Haberler


Koyunköy Gençlik Derneği İskeçe’de Erasmus+ gençlik projesine ev sahipliği yaptı

Rodop ilinde yangın riski yüksek

YTB’den genç kalemlere çağrı

İTB kurucularından Mehmet Hilmi vefatının 95. yıl dönümünde anıldı

Balon balığının kilosuna 5,33 euro destek verilecek

Her yıl ortalama 357 kişi boğularak hayatını kaybediyor

Ketenlik Çocuk Kitap Okuma Kulübünden ’Küçük Prens’ etkinliği

Yangın söndürme helikopteri düştü

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi Okul Aile Birliğinden Başkonsolos Aykut Ünal’a ziyaret

İskeçe’de Aşure buluşmaları başlıyor

ABTTF, Avrupa Parlamentosundaki temel haklar oturumuna katıldı

Gümülcine Belediyesi Erişilebilirlik Merkezi Projesi AB programına dahil edildi