Anasayfa

28-05-2021
Miçotakis: 'Diyaloğun başlaması için Türkiye tahriklere son vermeli'
Başbakan Miçotakis, Türkiye'nin tahriklere, yasa dışı hareketlere ve saldırgan söylemlere son vermesini beklediklerini söyledi.
28 Mayıs 2021 Cuma

Başbakan Kiriakos Miçotakis, Türkiye ile diyalog istediklerini, ancak bunun tek koşulunun tahrik ve saldırgan söylemlerin sona ermesi olduğunu söyledi.

Atina'yı ziyaret eden Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel ile gerçekleştirdiği görüşme sonrasında Miçotakis - Michel ikilisi açıklamalarda bulundu. Görüşmede Türkiye ile ilgili konuların da ele alındığını belirten Miçotakis, "Ankara ile yakınlaşmanın olabilmesi için tahriklerin, yasa dışı hareketlerin ve saldırgan söylemlerin bitmesi gerekiyor. Deniz yetki alanları konusundaki diyaloğun başlaması bu ortama bağlı." ifadelerini kullandı.


Haberler


Tempi tren kazası davası 1 Nisan’a ertelendi

Halkın yüzde 62’si hükümet değişikliği istiyor

Batı Trakyalı gençler bayram yemeğinde buluştu

İskeçe Müftülüğü din görevlilerini bayram sofrasında buluşturdu

“Müzik Birleştirir” etkinliği Gümülcine’de gerçekleştirildi

Akaryakıta indirim, Fuel Pass geri geliyor

İskeçe Türk Birliğinden muhteşem aile gecesi

Tempi tren faciası davası başlıyor: 36 sanık hakim karşısında

Gümülcine’de silahlı soygun girişimi: Bir kişi yakalandı, bir şüpheli aranıyor

Alkol ve sigara satışında dijital yaş doğrulama sistemi

Midilli’de şap alarmı: Hayvancılık ürünlerine kapsamlı yasaklar getirildi

Atina’da emekliler zam talebiyle sokağa çıktı