Anasayfa

29-05-2021
Hardalias'dan 'müzik' konusunda sert açıklama
Hardalias: '12 bin vatandaşımızın hayatını kaybettiği bu ortamda müzik konusunu konuşmamız doğru değil'
29 Mayıs 2021 Cumartesi

Restoran ve kafe sahiplerinin müzik yasağını delip kısa süre sonra işletmelerinde müzik açmayı planlamalarına Sivil Koruma Bakan Yardımcısı Nikos Hardalias tarafından tepki geldi.

Nikos Hardalias, haftalık olağan basın toplantısında kendisine yönelik olarak sorulan soru üzerine verdiği cevapta işletme sahiplerinin müzik açma niyetinin kanunlara aykırı olduğunu söyledi.

Hardalias, 'Müzik olması şarkıları yüksek ses ile söylememiz ve ortalığa daha çok 'damlacık' yayacağımız anlamanına geliyor. Aynı şekilde müzik sesi sebebiyle aynı masada oturduğumuz kişilere de yüksek sesle konuşmak zorunda kalıyoruz ki bu da aynı sonuca sebep oluyor" dedi.

Hardalias, müzik ile alkol kullanımının da birbirine bağlı olduğunu söyleyerek, alkol kullanımı ile birlikte önlemlere uyma konusunda bir rahatlık hissi oluştuğunu söyledi.

Herkesin müzikle eğlenceye ihtiyacı olduğunu söyleyen Hardalias, 12 bin kişinin hayatını kaybettiği bir ortamda bu konuların tartışılmasının doğru olmadığını vurguladı.

Hardalias son olarak entübe ve ölü sayısındaki verilere göre, lokanta ve kafelerde müziğin serbest bırakılmasının tekrar değerlendirileceğini belirtti.

Haberler


Sinikova köyü yıllar sonra mahya geleneğini canlandırdı

İrfan Hacıgene’den Mizanlı ilkokulu ile ilgili karara tepki

Yunanistan–İsrail savunma iş birliğinde gecikme

Milletvekili Ferhat: 80 milyon euro neden üreticilere dağıtılmadı?

Tembi tren kazası anmasında polisle göstericiler arasında arbede

Ege’nin doğusundaki adalarda KDV oranları düşürülüyor

’Radyocu Galip’ son yolculuğuna uğurlandı

Emekli öğretmen ve yazar Tevfik Hüseyinoğlu hayatını kaybetti

Hüseyin Baltacı: “Batı Trakya Türk azınlığı bir tehdit değil, sadece eşit vatandaşlık talep ediyor”

Yunanistan’da sağlık sistemi için en büyük tehdit: Yaşlanan nüfus

Köylerde ENFİA kaldırılıyor, aileler için yeni vergi indirimleri geliyor

Özgür Ferhat, Egemen Bağış ile Selanik Metropolitan Zirvesi’nde bir araya geldi