Anasayfa

31-05-2021
Aşılar tanınıyor, kapılar açılıyor!
Aşısını tamamlayan veya negatif test sonucu olan herkes Türkiye ve Yunanistan'ı karşılıklı olarak ziyaret edebilecek.
31 Mayıs 2021 Pazartesi


Yunanistan, Türkiyeli turistlere kapılarını açıyor. Yunanistan, Kovid -19 salgını nedeniyle uzun süredir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ülkeye girişlerine izin vermiyordu. Kovid -19 aşısını tamamlamış olan veya negatif test sonucu olan T.C. vatandaşları önümüzdeki günlerden itibaren Yunanistan'a gelebilecek.

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias bugün yaptıkları görüşmede karşılıklı olarak aşı sertifikalarının tanınması konusunda anlaşmaya vardıklarını açıkladılar.

Karara göre Türkiye'den Yunanistan'a ve Yunanistan'dan Türkiye'ye seyahat edecek kişilerin aşının ikinci dozunu yaptırmış ve üzerinden 14 gün geçtiği durumlarda karşılklı seyahat edebilecekler. Bunun yanı sıra negative PCR test sonucu olanlar da Türkiye ve Yunanistan'I karşılıklı olarak ziyaret edebilecek.



Haberler


Sağlık Bakanı Gümülcine Hastanesini ziyaret etti: Yeni hastane zamanında teslim edilecek

Hüseyin Zeybek’ten Egnatia Otoyolu için acil önlem çağrısı

Karasu sulama projesi başladı

Gümülcine’de Bayan İrşad Ekibinden Mevlid Kandili programı

Yangınlarında 470 bin dönümden fazla alan yandı

Batı Trakya’da Mevlid Kandili coşkusu

Özgür Ferhat’tan zeytin üreticilerinin devlet yardımı için soru önergesi

DEB Partisi Avrupa Parlamentosunda temaslarda bulundu

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulundan okul kapatmalarına tepki

Kimliğiyle Büyüyen Çocuk, Geleceğini Aydınlatır

Yeni Sol Partisinden hayvancılık krizine sert tepki

Danışma Kurulu Başkanı Trampa: “Azınlığımızı bölmeye çalışıyorlar”