Anasayfa

05-06-2021
ABD ve Yunanistan güvenlik danışmanları görüştü
ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan ile Yunanistan Ulusal Güvenlik Danışmanı Dokos telefonda görüştü.
5 Haziran 2021 Cumartesi

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ve Yunanistan Ulusal Güvenlik Danışmanı Thanos Dokos yaptıkları telefon görüşmesinde iki ülke ilişkilerinin önemini vurguladı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Emily Horne yaptığı yazılı açıklamada, Sullivan ve Dokos’un bugün telefonda görüştüğünü bildirdi.

Sullivan’ın iki ülke arasında artan savunma iş birliği de dahil güçlü ilişkilerden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdiğini aktaran Horne, Sullivan’ın Biden yönetiminin bu ilişkileri daha da derinleştirme arzusunu da muhatabına ilettiğini belirtti.

Horne açıklamada, "İkili, Doğu Akdeniz’de istikrarın önemini görüştü. Sullivan, Yunanistan ve Türkiye arasında diyaloğun sürmesini memnuniyetle karşıladı ve Kıbrıs’ın çift bölgeli, iki toplumlu bir federasyon olarak yeniden bir araya gelmesi için BM önderliğindeki çabaları desteklemeye devam edeceği sözü verdi." bilgisini paylaştı.

Sullivan’ın Yunanistan’ın son dönemde kritik telekomünikasyon ve enerji altyapısını güvene alma çabalarını memnuniyetle karşıladığını belirten Horne, "Sullivan ve Dokos, bölgesel iş birliğinin önemini vurgulayarak ortak çıkarlar doğrultusunda temas halinde olunması konusunda mutabık kaldı." ifadelerini kullandı.

Haberler


Gümülcine’de “Bağımlılığın İzinde” konferansı düzenlendi

Libya’dan Girit’in güneyindeki ihale için Yunanistan’a tepki

Kikilias’dan Hürmüz Boğazı uyarısı

Müftüler Trampa ve Şerif, Edirne’de düzenlenen etkinlikte Batı Trakya Türklerini anlattı

İskeçe Türk Birliği, ‘Mehmet Hilmi Söyleşisi’ düzenliyor

AB Savcılık Ofisi, eski bakanlar Voridis ve Avgenakis’le ilgili yolsuzluk dosyasını parlamentoya gönderdi

Avrupa Parlamentosu’ndan Hukukun Üstünlüğü Raporu’na onay

TİKA Başkan Yardımcısı Çevik Gümülcine’de ziyaretlerde bulundu

İskeçelilerin ‘Börekçi Ahmet Abi’si hayata veda etti

Gümülcine eski başkonsoloslarından Kemal Gür vefat etti

Karamanlis: ‘Yunanistan, Türkiye karşısında esarete sürüklenebilir’

Kozlukebir Belediyesine 7 yeni sulama göleti