Anasayfa

24-06-2021
ABD'den, Yunanistan’a askeri yardım yasa tasarısına onay
ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Yunanistan’a askeri yardım yasa tasarısını onayladı.
24 Haziran 2021 Perşembe

ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi, Yunanistan’a yönelik askeri malzeme ve eğitim yardımını ön gören yasa tasarını oy birliği ile onayladı.

ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi , Komite Başkanı Demokrat Bob Menendez ve Komite Üyesi Cumhuriyetçi Marco Rubio tarafından 9 Haziran’da sunulan ve "ABD- Yunanistan Savunma ve Parlamentolar Arası Ortaklık Kanunu" başlıklı yasa tasarısını oyladı.

Söz konusu tasarı, komitedeki tüm senatörlerin onayını alarak, oylanması için Senato Genel Kuruluna gönderildi.

Senatonun da onayını alması durumunda tasarı, önce Temsilciler Meclisi Genel Kurulunun ardından da ABD Başkanı Joe Biden’ın onayına sunulacak.

TASARIDA NE VAR?
Yunanistan ordusunun modernleşme sürecine ve Rusya yapımı ekipmanlardan uzaklaşan geçiş sürecine yönelik yardım yer alıyor. Aynı zamanda 2022-2026 mali yıllarında Yunanistan’a yıllık 1,8 milyon dolar değerinde uluslararası askeri eğitim desteği sağlanması ön görülüyor.

ABD’nin, Yunanistan’a silah alımı için doğrudan kredi vermesine de imkan tanıyan tasarıda, Yunanistan’ın sipariş verdiği F-35 uçaklarının teslimatı için de yetki veriliyor.

Aynı zamanda tasarıda, Kıbrıs Rum Yönetimi, İsrail, Yunanistan ve ABD arasında bir parlamentolar arası grup kurulması da söz konusu.

Haberler


Gümülcine’de “Bağımlılığın İzinde” konferansı düzenlendi

Libya’dan Girit’in güneyindeki ihale için Yunanistan’a tepki

Kikilias’dan Hürmüz Boğazı uyarısı

Müftüler Trampa ve Şerif, Edirne’de düzenlenen etkinlikte Batı Trakya Türklerini anlattı

İskeçe Türk Birliği, ‘Mehmet Hilmi Söyleşisi’ düzenliyor

AB Savcılık Ofisi, eski bakanlar Voridis ve Avgenakis’le ilgili yolsuzluk dosyasını parlamentoya gönderdi

Avrupa Parlamentosu’ndan Hukukun Üstünlüğü Raporu’na onay

TİKA Başkan Yardımcısı Çevik Gümülcine’de ziyaretlerde bulundu

İskeçelilerin ‘Börekçi Ahmet Abi’si hayata veda etti

Gümülcine eski başkonsoloslarından Kemal Gür vefat etti

Karamanlis: ‘Yunanistan, Türkiye karşısında esarete sürüklenebilir’

Kozlukebir Belediyesine 7 yeni sulama göleti