Anasayfa

24-06-2021
Afgan mülteciyi evinde konuk eden Hollandalı gazeteciye kovuşturma
Yunanistan'da yaşayan Hollandalı gazeteci ve belgesel yapımcısı Ingeborg Beugel, Afgan bir mülteciyi evinde konuk ederek "üçüncü ülke vatandaşının yasa dışı ikametini kolaylaştırdığı suçlamasıyla" suçüstü mahkemesine çıkarıldı.
24 Haziran 2021 Perşembe

Efimerida ton Sintakton gazetesinin haberine göre, 61 yaşındaki Beugel, yaklaşık 40 yıldır kaldığı İdra (Hydra) Adası'ndaki evinde 20 Haziran’da gözaltına alınmasının ardından elleri kelepçeli olarak getirildiği Atina'da Pire Suçüstü Mahkemesi’ne sevk edildi.

Beugel'in, İdra'daki evinde 23 yaşındaki Afgan bir mülteciyi konuk ettiği için "üçüncü ülke vatandaşının yasa dışı ikametini kolaylaştırdığı suçlamasıyla" yargılandığı davanın duruşması, avukatlarının talebi üzerine ertelendi.

Beugel mahkeme tarafından suçlu bulunması durumunda, en az 5 bin euro para ve bir yılın üzerinde hapis cezasına mahkum edilecek.

İdra Adası'nda Beugel ile gözaltına alınarak Atina'ya getirilen Afgan göçmenin ise iltica talebinde bulunduğunun belirlenmesi üzerine serbest bırakıldığı belirtildi.

Hakkında açılan kovuşturmayla ilgili Efimerida ton Sintakton gazetesine açıklama yapan Beugel, evinde konuk ettiği Afgan göçmeni evladı gibi gördüğünü ve yasa dışı bir durumun söz konusu olmadığını savundu.

Beugel, "Bana zarar vermek için yaralı bir çocuğu kullandılar. Bu kadar kötülüğü, 40 yıldır İdra'da yaşayan ve çocukları İdra'da okula giden 61 yaşında bir kadını, beni cezaevine göndereceklerini tahmin edemezdim. Yunanistan benim gözümde konukseverlikle özdeşleşmiştir. Konukseverliği cezalandırırlarsa, Yunan medeniyeti diye bildiğimiz şeyi sonlandıracaklar." ifadelerini kullandı.



Haberler


Azınlık okuluna kayıt engeline tepki: Ebeveyn gerekçesiyle iki öğrenci reddedildi

Belçika’da Avramopulos hakkında gözaltı kararı çıkarıldı

“Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma, Ezan’ı Güzel Okuma ve Tecvid Yarışması” tamamlandı

Dışişleri Bakanlığından İsrail’in Yunan vatandaşlarına yönelik uygulamasına tepki

İskeçe Türk Birliğinden piknik etkinliği

Mehrikoz’da aşure etkinliği

Batı Trakya Fenerbahçeliler Derneğinden kapatılma sürecine ilişkin bilgilendirme toplantısı

Halk Birliğinden “Telebakım” programına eleştiri

Kuraklık alarmı: 12 adada olağanüstü hal ilan edildi

Makul reddedilebilirlik: Vekil güçlerin sinsi gözdağı taktikleri

Bir gencin Real Madrid hayaline destek

İskeçe Azınlık Lisesi öğrencileri için muhteşem mezuniyet töreni