Anasayfa

25-06-2021
Müsilaj tehlikesi korkutuyor
Marmara Denizi'nde görülen ve Ege'de de ortaya çıkan müsilaj (deniz salyası) Yunanistan sahillerini de tehdit ediyor.
25 Haziran 2021 Cuma

Limnos Adası'nda görülen müsilaj sonrası Yunanistan'ın Ege sahilleri için endişe arttı. Özel bir ekip inceleme yapmak üzere bugün Limnos Adası'na gitti. Deniz salyasının Semadirek Adası sahillerini de etkilemesinden endişe duyuluyor.

Limnos Adası'na giden özel ekip deniz suyundan örnekler alarak ölçümler yapacak. Cumartesi günü ise Çevre ve Enerji Bakan Yardımcısı Yorgos Amiras ile Çevre ve Su Genel Sekreteri Konstantinos Aravosis adaya giderek yerinde incelemelerde bulunacak.

Basında yer alan haberlerde, Limnos'ta görülen müsilajın, Çanakkale Boğazı ve Marmara Denizi üzerinden adaya ulaştığı belirtiliyor.

Bu arada, müsilaj sorununun daha önce de Limnos'ta rastlandığı ancak bu kez daha büyük boyutlarda olduğu kaydediliyor.

Yunanistan'da Limnos, Türkiye'de Gökçeada ve Bozcaada'da da ortaya çıkan deniz salyasının Semadirek sahillerini de etkilemesinden endişe ediliyor. Hatta hava koşullarına bağlı olarak Batı Trakya'daki sahillerin de müsilajdan etkilenmesi ihtimalinden bahsediliyor.

Haberler


GTGB olağan genel kurula hazırlanıyor

Milletvekili Ferhat, Agrisnap uygulamasındaki sorunları meclis gündemine taşıdı

Gençler Karasu kıyısında buluşuyor

Milletvekili Baran: “İskeçe’de ambulans krizi vatandaşın hayatını tehlikeye atıyor”

Mustafçova Belediye Başkanı Kurt’tan Eyalet Başkanı Topsidis’e ziyaret

DTİK Kuzey Makedonya buluşması Üsküp’te gerçekleştirildi

Hasan Paçaman’dan Turus ve Eren’e ziyaret

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği genel kurulu bu pazar

Batı Trakya’da Ruh Sağlığı Hizmetlerine Yaklaşım ve Kültürel Etkiler

Batı Trakyalı Ömer Hacı Karaahmet, Türkiye üçüncüsü oldu

Zeybek: “Yeni tarım politikası üreticiyi zor durumda bırakacak”

SEÇEK Derneğinden Ankara’da üst düzey ziyaretler