Anasayfa

30-06-2021
Sınırda zeplinli gözetleme
Ege ve Meriç'in dört ay boyunca zeplinler ile gözetlenmesi planlanıyor.
30 Haziran 2021 Çarşamba

Haftalık Real News gazetesine göre, sığınmacı geçişlerinin önlenmesi amacıyla Avrupa Birliği (AB) Sınır Koruma Ajansı'nın (FRONTEX) kiraladığı 2 zeplin, Meriç'te Dedeaağaç havaalaanı ile Limni Adası'nda konuşlandırılacak.

Gerçek zamanlı bilgi toplayabilen Alman - Fransız ortak üretimi (Alman Innovative Navigation ve Fransız CNIM Airspace firmaları) "Eagle Owl" tipi 20 metre uzunluğundaki zeplinlerde radar ve termik kamera bulunuyor. Ege ve Meriç'te 300 metre yükseklikte uçmaları planlanan zeplinlerin menzili ise azami 20 mil (32.1 kilometre).

30 KİLOMETRE DERİNLİK

Haberde, "Zeplinler, Türkiye'yi Ege ve Meriç'te 19 mil (30.5 kilometre) derinliğe kadar gerçek zamanda izleyebilecek. Dört ay süreyle denenecek zeplinler, gerekli görülürse başka adalara nakledilebilecek" denildi. Yunanistan, 2019 yılında da yine FRONTEX ile işbirliğinde, 28 günlüğüne Sisam Adası'nda konuşlandırılan bir zeplini denemişti. Ancak daha sonra bu projeden vazgeçilmişti. Real News'in haberinde, 2 yıl önceki projeden FRONTEX'in Türkiye'deki Alman temsilcisinin, Türklerin yoğun şikayetlerde bulunduklarını bildirmesi üzerine birkaç günde vazgeçildiğini yazdı.

Haberde ayrıca, Türkiye'nin ayrıca 2 yeni zeplin için de şikayetlerini FRONTEX'in merkezine ilettiği belirtildi.

Haberler


Atina’da üniversite düzenlemelerine tepki

Türk Dünyası Uluslararası Kısa Film Yarışması için başvurular başladı

Yeni trafik kanununa göre arabada kahve veya su bulundurmak, poşet taşımak yasak mı?

Erdem Hüseyin, Caner İmam’ı makamında ziyaret etti

"Meçhul Asker Anıtı" önünde eylem yok

Yunanistan heyeti, Eskişehir’deki 1’inci Ana Jet Üs Komutanlığını ziyaret etti

FUEN, Yunanistan’daki Türklerin karşılaştığı hak ihlallerini raporladı

Lüksemburg’da Yerapetritis - Fidan görüşmesi

Dionisis Savvopulos hayatını kaybetti

Ülkeden ayrılmayan göçmenlere hapis cezası

Gümülcine Belediyesinden öğrencilere geri dönüşüm yarışması

DMT bölgesinde şimdi de mavi dil vakaları çıktı