Anasayfa

30-06-2021
Dijital aşı sertifikası uygulaması başlıyor
AB içinde seyahatleri kolaylaştıracak aşı sertifikası, yarın (1 Temmuz Perşembe) yürürlüğe giriyor.
30 Haziran 2021 Çarşamba

"Green Pass" adı verilen dijital aşı sertifikası uygulaması yarından itibaren başlıyor. Sertifikaya sahip kişiler 33 Avrupa ülkesine seyahat edebilecek. Sertifikadan, Kovid-19 aşısını tamamlamış, hastalığı geçirmiş veya negatif test sonucuna sahip kişiler yararlanabilecek.

Söz konusu sertifikada kişinin kimlik bilgilerinin (ad soyad, doğum tarihi) yanı sıra yaptırdığı aşı, doz sayısı, aşı olduğu tarih bilgileri yer alacak. Aşı yaptırmamış olanlar için ise test tarihi ve testin sonucu ile ilgili bilgilere yer verilecek.

Avrupa ülkelerine seyahat etmek isteyenlerin yazılı veya dijital olarak yanlarında bulundurmaları gereken sertifikada, ulaşım şirketleri ve emniyet güçlerinin gerekli kontrolleri yapabilmeleri için bir QR kodu bulunacak.

'Green Pass' sertifikası, AB üyesi 27 ülke dışında Andora, İzlanda, Lihtenştayn, Monako, Norveç ve İsviçre ile birlikte toplam 33 Avrupa ülkesinde geçerli olacak.





Haberler


Plastik kapaklar umuda dönüşüyor

Batı Trakya Türk heyeti, Viyana’daki AGİT toplantısına katıldı

Pire Türk Şehitliği’nde 18 Mart anma töreni

Gümülcine Başkonsolosluğunda bayramlaşma töreni 20 Mart Cuma günü

Gümülcine Müftülüğü ve GTGB’den iftar programı

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Gümülcine’de törenle anıldı

İskeçe işletmelerine Skroutz fırsatı

Dimetoka’da soydaşlardan birlik ve dayanışma iftarı

BTAYTD, Mucize Tiyatrosu ve GAT’tan iftar programı

5 milyarlık silahlanma atağı: İsrail sistemleri de dahil

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran, Batı Trakya Fenerbahçeliler Derneği yöneticilerini ağırladı

Şahin’de “Ramazan Sokağı”na yoğun ilgi