Anasayfa

13-07-2021
'Bir kişi yüz kişiye bulaştırabilir'
ABD'de doktorluk yapan Yorgos Pavlakakis, vaka sayılarının bugün 3 binin üzerine çıkabileceğini açıkladı.
13 Temmuz 2021 Salı

ABD'de doktorluk yapan araştırmacı Yorgos Pavlakakis, Delta mutasyonunun diğer mutasyonlara göre çok daha kolay ve hızlı yayıldığını söyledi. Bir radyo programına konuşan Pavlakakis, açık havada yapılan partilerde dahi 1 kişinin virüsü 100 kişiye bulaştırma imkanı olduğunu vurguladı.

Pavlakakis aşılı olanların da koronavirüse yakalanabileceğini ancak hastalığı çok hafif semptomlar ile atlatacağını, aşı yaptırmış bir kişinin virüs sebebiyle hastaneye yatmasının ise çok düşük bir ihtimal olduğunu belirtti.

Yunanistan'ın asıl sorununun nüfusunun yaklaşık yarısının aşı yaptırmamış olması veya hastalığı geçirmemiş olmasından kaynaklandığını söyleyen Pavlakakis, örnek olarak verdiği İngiltere'de halkın yüzde 90'nının aşı veya doğal yollardan virüs kaptığını vurguladı.

Haberler


Edirne heyeti Topsidis ile görüştü: Gündem turizm ve sınır kapıları

Kesriye’de "koyun-keçi çiçeği" hastalığı nedeniyle acil önlemler alındı

Batı Nil Virüsü vakaları son bir haftada 23 artarak 65’e yükseldi

Kosmidu ve “kurumsal tarafsızlık”

Azınlık eğitimi ’yasalar böyle diyor’ denilerek tasfiye edilemez

Hakkın aynasını kırmayalım

İskeçeli Kur’an kursu öğrencileri Bolu ve İstanbul’u gezdi

Miçotakis: “Yunanistan artık yolsuzluk ağlarının ve kayırmacılığın esiri olamaz”

Yapay Zeka - Anlamını Yitiren Sıfatlar - Gerçeğin Sorgulanması

Rodop ilinde muhasebe büroları 10-21 Ağustos’ta kapalı olacak

EEDA: Yunanistan’da hukukun üstünlüğünü zedeleyen yapısal sorunlar sürüyor

Alantepe Yağlı Güreşleri ve Kültürel Etkinlikleri 21-23 Ağustos’ta yapılacak