Anasayfa


15-07-2021
Korona borçlarına 72 taksit
Pandemi sürecinden etkilenen kişi ve işletmelere 72 aya kadar taksit imkanı geliyor.
15 Temmuz 2021 Perşembe

Maliye Bakanı Hristos Staikuras, pandemi sürecinden etkilenen kişi ve iş yeri sahiplerinin borçları ile ilgili yeni düzenlemeyi açıkladı. Mecliste konuşan Staikuras, yeni düzenlemenin 2020 yılının Mart ayından itibaren pandemi sürecinden etkilenen herkesi kapsayacağını söyledi.

Söz konusu düzenlemeye göre, 2020 yılının mart ayından itibaren pandemiden etkilenen iş yeri sahipleri, iş sözleşmeleri askıya alınan çalışanlar, düşük kira alan ev ve dükkan sahipleri ile pandemi sürecinde OAED’e kayıtlı olan işsizler, devlete olan borçlarını 72 taksit olarak ödeyebilecek. Düzenleme, 2020 yılının mart ayından, bu yılın temmuz ayına kadarki borçları kapsayacak.

Borçlarını taksitlendirecek kişiler 36 taksit ile 72 taksit arasında seçim yapacak. 36 taksitte borçlarını ödemeyi seçenlere herhangi bir faiz uygulaması olmayacak. 72 taksitte borçlarını ödemek isteyenler ise yüzde 2.5 faiz ile borçlarını ödeyebilecek.

Düzenleme vergi borçları (KDV, gelir vergisi, ENFİA) ve sigorta borçlarını kapsayacak. Borçların ilk taksiti Ocak ayından itibaren ödenmeye başlanacak.

Maliye Bakanı Staikuras, söz konusu düzenleme ile daha önce açıklanan 24 ve 48 taksit imkanının, 36 ve 72 taksite çıkarılarak daha da genişletildiğini ve düzenlemeden yararlanacak kişi sayısının arttırıldığını belirterek, bu sayede birçok iş yeri sahibine ve aileye ‘nefes’ alma imkanı sağlanacağını vurguladı.

Haberler


Hakan Aysev’den Gümülcine’de muhteşem konser

Baran, İkinci Şans Okullarındaki öğrencilerin ulaşım sorununu sordu

İskeçe’de hatim etkinlikleri başlıyor

Yerapetritis: ‘Deniz parklarının yeri henüz belirlenmedi’

UEFA Avrupa Konferans Ligi yarı final eşleşmeleri belli oldu

Yapay Zeka: Fırsatlar ve Dezavantajlar

Edirne’de ‘Balkan İş Forumu’

Bu geceden itibaren yağışlar etkili olacak

Topsidis, Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Shinas’la görüştü

Miçotakis’in Ankara ziyaretinin tarihi belli oldu

Türk ve Yunan sanatçıların birlikte rol aldığı Romeo ve Juliet oyunu perde diyor

İran ve İsrail merkezli kurum ve kuruluşlarda güvenlik önlemleri artırıldı