01-09-2021
Sağlık çalışanları için süre doldu!
Aşı yaptırmayan sağlık çalışanlarının iş sözleşmeleri donduruluyor.

Hükümetin aldığı karar doğrultusunda 1 Eylül Çarşamba (bugün) itibariyle en az bir doz aşı yaptırmayan sağlık çalışanlarının iş sözleşmeleri dondurulacak. Konu ile ilgili olarak açıklama yapan yeni Sağlık Bakanı Athanasios Plevris, hükümetin aldığı kararın uygulanacağını belirtirken, sözleşmesi dondurulan sağlık çalışanları sebebiyle sağlık sisteminde oluşacak personel boşluğunun bir sorun yaratmayacağını söyledi.
Sağlık bakanlığının, oluşacak boşluğun sorun yaratmaması için, kliniklerin birleştirilmesi, görevden ayrılan personel yerine geçici söyleşme ile yeni personel alınması ve özel sektör ile iş birliği gibi önlemler alması bekleniyor.
KARAR ÜLKE GENELİNDE PROTESTO EDİLDİ
Öte yandan Yunanistan Kamu Hastaneleri Çalışanları Federasyonu'nun (POEDIN) çağrısıyla bugün (1 Eylül Çarşamba) ülke genelindeki hastanelerin önünde protesto gösterileri düzenlendi. Federasyon Başkanı Mihalis Yanakos yaptığı açıklamada, çalışanların sözleşmelerinin dondurulması durumunda ülke genelinde greve gideceklerini ve Sağlık Bakanlığı önünde protesto gösterisi düzenleyeceklerini söyledi.