Anasayfa

06-09-2021
'Yoğun bakım ünitesinin kapatılacağı haberleri gerçeği yansıtmıyor'
Gümülcine Devlet Hastanesi Müdürü Magda Yamustari, hastanenin yoğun bakım ünitesinin kapatılacağı haberlerini yalanladı.
6 Eylül 2021 Pazartesi

Gümülcine Devlet Hastanesi Müdürü Magda Yamustar, Gümülcine Devlet Hastanesinin yoğun bakım ünitesinin kapanacağı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Konuyla ilgili bir açıklama yayımlayan Yamustari, bugünkü verilere göre hastane çalışanlarının yüzde 92'sinin aşı olduğunu belirtti. Toplam 583 çalışandan 46 kişinin aşı olmadığını kaydeden hastane müdürü, doktorların yüzde 98'inin, sağlık çalışanlarının da yüzde 93'ünün aşılı olduğunu açıkladı.

Yoğuna bakım ünitesinde görev yapan sağlık personelinin neredeyse tamamının (12 kişiden 1 kişi aşı olmadı) aşılı olduğunu belirten Yamustari, aşısız doktorların tutması gereken nöbetlerin de aşılı ve yetkin doktorlar tarafından telafi edildiğini ifade etti.

Yamustari, ortalıkta dolaşan ve yoğun bakım ünitesinin kapanacağına ilişkin haberlerin kafa karışıklığına neden olduğunu ve gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Haberler


Yunanistan’da doğum oranları 2025’te geriledi

Çınar davası sanıklarından ortak açıklama

SEÇEK Derneği’nin yeni başkanı Hasan Bekirusta

Zeybek’ten Egnatia Otoyolu geçiş kartları için bakanlığa soru önergesi

İskeçe Türk Birliğinden Çamlar Denizi’nde büyük piknik etkinliği

Çınar Camii davasında mücadele mesajı: Karar istinafa götürülecek

Çınar Camii davasında karar açıklandı

Çınar Camii davasında 12 saati aşan maraton duruşma

Maronya – Taşlık sahil yolu projesinde inceleme: Tamamlanma süresi uzayabilir

Çınar Camii davasında kritik gün

Erdoğan–Vartholomeos görüşmesinde Heybeliada Ruhban Okulu için ’yeşil ışık’ iddiası

Caner İmam’dan İlhan Ahmet’e yanıt: ’Spor projesi başvurusu yapıldı’