Anasayfa

11-09-2021
Üniversiteler yüksek aşı oranıyla eğitime başlıyor
Yüz yüze eğitime başlayacak olan üniversitelerde öğrencilerin önemli bir kısmı aşı oldu.
11 Eylül 2021 Cumartesi

Ülkenin önemli büyük üniversitelerinde yüz yüze eğitime başlayacak olan öğrencilerin önemli bir kısmının aşı olduğu belirtildi.

Eğitim Bakanlığı'nın verileri yayımlayan Kathimerini Gazetesi, öğrencilerin yüzde 70'inin Kovid-19 virüsüne karşı aşılarını tamamladıklarını yazdı.

İki hafta öncesi hükümetin elindeki verilere göre, Atina Ulusal Teknik Üniversitesi öğrencilerinin yüzde 76'sı, Atina Ekonomi Üniversitesi öğrencilerinin de yüzde 75'i aşı oldu.

Söz konusu oranlar Pantio Üniversitesi için yüzde 72, Selanik Aristoteles Üniversitesi için yüzde 64 olarak belirlendi.

Üniversitede eğitim gören ve Kovid-19 geçirmiş öğrencilerin oranının da yüzde 8 civarında olduğu kaydedildi.

Haberde yer verilen rakamların iki hafta öncesine ait olduğu belirtilen haberde, bugün itibarıyla aşı olmuş öğrenci sayısının daha artmış olacağı tahmininde bulunuldu.

Kathimerini Gazetesi'nin haberine göre, aşı olan öğrencilerin sayısı önümüzdeki hafta başında güncellenerek, EODY ve bilim kurulunun üniversitelerde uygulacağı sağlık protokolü nihai halini alacak.

Haberler


Kozlukebir Belediyesi’nden düşük gelirli ailelere ekonomik yardım

Onur Kara İsmail Birlik Listesi’nden istifa etti

Yurtdışında yaşayan vatandaşların AFM çıkmazı meclis gündeminde

Danışma Kurulu Başkanı Mustafa Trampa’dan Mevlid Kandili mesajı

Müftü İbrahim Şerif’ten Mevlid Kandili mesajı

Kozlukebir Belediyesinde görev değişikliği

Atina’da, Küresel Sumud Filosu’na destek konseri

DEB Partisi: “Eğitim temel bir haktır, bunu yok sayamazsınız”

Azalan nüfus, artan baskı: Batı Trakya’da Türk okulların kapatılması ne ifade ediyor?

Sağlık çalışanları İsrail’in hastane saldırısını protesto etti

Atina’da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlaması

Türkiye’nin Türk azınlığın maruz kaldığı haksızlıkları BM’ye taşıması Yunanistan’ı rahatsız etti