Anasayfa

17-09-2021
'Yıl sonuna kadar aşısız tüm çocuklar koronavirüse yakalanacak'
Enfeksiyon hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Nikos Sipsas, aşı olmayan çocukların yıl sonuna kadar koronavirüse yakalanacağını söyledi.
17 Eylül 2021 Cuma

SKAİ kanalına konuşan Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Nikos Sipsas, Delta mutasyonunun büyük oranda yayılacağını ve aşı olmayan çocukların yıl sonuna kadar virüse yakalanacağını belirterek, ebeveynlerin çocuklarına aşı yaptırmak veya virüsü kapmalarına izin vermek arasında bir seçim yapmak durumda olduklarını kaydetti.

Aşıların bundan 10 yıl sonra ne gibi bir yan etkileri olacağını henüz bilmediklerini belirten Sipsas, "Ancak koronavirüse yakalanan çocukların uzun vadede ne gibi yan etkilere maruz kalabileceğini biliyoruz. Koronavirüse yakalanan çocuklarda halsizlik, depresyon ve akciğer ile kalp rahatsızlıkları gibi yan etkilerin olabileceğini biliyoruz." ifadelerini kullandı.

Okulların açılması ile ilgili olarak da konuşan Sipsas, virüsün okullarda yayılmasının kaçınılmaz olduğunu ve bir ay sonra okullardaki sağlık protokollerinin değişmek zorunda kalabileceğini belirtti. Çocukların ve gençlerin 50 yaş üstü kişilere virüsü taşıma olasılığının dikkate alınması gerektiğini söyleyen Sipsas, bu olasılığın gerçekleşmesi durumunda sağlık sisteminin ciddi baskı altına girebileceği uyarısında bulundu.

2022 yılının yaz aylarında gerek aşı yaptıranlar gerekse hastalığı geçirmiş olanların sayısının artacak olması sebebiyle ülke genelinde bağışıklık duvarının oluşacağını belirten Sipsas, bu dönemde hayatın artık normale dönmeye başlayacağını söyledi. Salgınların genelde üç yıl sürdüğünü de sözlerine ekleyen Sipsas, çok tehlikeli yeni bir mutasyonun ortaya çıkmaması durumunda önümüzdeki yaz hayatın normale dönebileceğini belirtti.

Haberler


Eski tip kimliklerle yurt dışı seyahati sona erdi

14. GAT Gençlik Festivali’nde Gümülcine tek yürek oldu

Seçek’te 672 yıllık gelenek coşkuyla yaşatıldı

Atina yakınlarında yangın söndürme çalışmaları sırasında iki helikopter çarpıştı

Refika Habipoğlu son yolculuğuna uğurlandı

73 orman yangınıyla mücadele sürüyor

Geleneksel Şahin Vakfı Kermesi başladı

Rodop ilinde yangın riski en yüksek seviyede

GAT Festivali 2 Ağustos’ta

AB ülkelerinde bu yıl orman yangınlarında kayıp 435 bin hektarı buldu

Irmak Arıcı’nın yerine Güliz Ayla sahne alacak

Elektronik fatura 1 Ekim’den itibaren tüm işletmeler için zorunlu olacak