Anasayfa

21-09-2021
Diş hekimine gitmek için aşılılar da test yaptıracak
Diş hekimleri hükümetin aldığı karara tepkili.
21 Eylül 2021 Salı

Bugün yayınlanan ortak bakanlık kararına göre, diş hekimine gitmek isteyen aşılı vatandaşlar da rapid test yaptırmak zorunda kalacak. Karar, diş hekimine gitmeden en fazla 48 saat önce rapid test yapılmasını öngörüyor.

Aşı olmayan refakatçilerin de rapid test yaptırması zorunlu hale gelirken, aşılı refakatçiler için bu zorunluluk bulunmuyor.

Konu ile ilgili olarak Diş Hekimleri Federasyonu Başkanı Athanasios Devliotis yaptığı açıklamada, söz konusu kararın uygulanmasının zor olduğunu belirterek, diş hekimlerinin gerekli tüm önlemleri aldığını söyledi. Kararla ilgili olarak daha önce Sağlık Bakanı Thanos Plevris ile bir görüşme yaptıklarını ve bakanın sorunu çözeceğine dair söz verdiğini söyleyen Devliotis, buna rağmen ortak bakanlık kararında sadece refakatçılar için test zorunluluğunun kaldırıldığını belirtti.

Haberler


TİKA Başkan Yardımcısı Çevik Gümülcine’de ziyaretlerde bulundu

İskeçelilerin ‘Börekçi Ahmet abi’si hayata veda etti

Gümülcine eski başkonsoloslarından Kemal Gür vefat etti

Karamanlis: ‘Yunanistan, Türkiye karşısında esarete sürüklenebilir’

Kozlukebir Belediyesine 7 yeni sulama göleti

Celal Bayar Lisesinde mezuniyet sevinci: 123 öğrenci kep attı

TİKA Başkan Yardımcısı Çevik’ten İskeçe Müftülüğü ve İTB ziyareti

Samaras’tan yeni parti sinyali

Dedeağaç Limanı’nda iki çocuk baygın bulundu, aileleri tutuklandı

Serez Hastanesinde oksijen tüpü patladı

Dedeağaç FSRU tesisi 15 Ağustos’tan itibaren yeniden faaliyete geçiyor

Hüseyin Zeybek: ‘Bu bir insanlık kervanıydı’