Anasayfa

23-09-2021
Yargıtaydan eğitimcilere, doktorlara koruma kalkanı
Aşı karşıtlarının, sağlık çalışanları ve özellikle eğitimcilere yönelik dava açma girişimlerine karşı Yargıtay önlem aldı.
23 Eylül 2021 Perşembe

Son günlerde ülke gündemini meşgul eden ve özellikle eğitimcileri hedef alan aşı karşıtlarının dava açma ve şikayette bulunma girişimlerine yargı el attı.

Yargıtay Savcısı Vasilis Pliotis, ülke genelindeki savcılara gönderdiği genelgede, aşı karşıtlarının yaptığı şikayetler üzerine eğitimciler, doktorlar ve diğer vatandaşların suçüstü mahkemesine ve yargı önüne çıkarılmamasını istedi.

Bu çerçevede, aşı karşıtlarının yaptığı şikayet karşısında polisin yetkili savcıya haber vermeden herhangi bir yasal işlem başlatmaması emrediliyor.

Savcı genelgeye göre, ilgili şikayeti inceleyecek, ancak cezayi kovuşturma ya da suçüstü yargılanmayı devreye sokmayacak.

SAHTE AŞI BELGELERİ
Yargıtay savcısının gönderdiği genelge, sahte aşı ya da hastalık belgesi konularına karışanların da örnek teşkil edecek şekilde cezalandırılmasını öngörüyor.

Haberler


Eski tip kimliklerle yurt dışı seyahati sona erdi

14. GAT Gençlik Festivali’nde Gümülcine tek yürek oldu

Seçek’te 672 yıllık gelenek coşkuyla yaşatıldı

Atina yakınlarında yangın söndürme çalışmaları sırasında iki helikopter çarpıştı

Refika Habipoğlu son yolculuğuna uğurlandı

73 orman yangınıyla mücadele sürüyor

Geleneksel Şahin Vakfı Kermesi başladı

Rodop ilinde yangın riski en yüksek seviyede

GAT Festivali 2 Ağustos’ta

AB ülkelerinde bu yıl orman yangınlarında kayıp 435 bin hektarı buldu

Irmak Arıcı’nın yerine Güliz Ayla sahne alacak

Elektronik fatura 1 Ekim’den itibaren tüm işletmeler için zorunlu olacak