Anasayfa

23-09-2021
Bandikos, cuma namazını özel izne ve dilekçeye bağlıyor!
Batı Trakya azınlık okullarında Cuma günü programı değiştiriliyor!
23 Eylül 2021 Perşembe

Doğu Makedonya - Trakya Eyalet Eğitim Müdürü Konstandinos Bandikos, cuma namazıyla ilgili olarak uygulanacak prosedür hakkında azınlık okullarına yeni bir talimat gönderdi. Azınlık okullarında uygulanacak ders programıyla ilgili genelgenin devamı olarak gönderilen yazılı talimatta, cuma günleri geçerli olacak uygulama hakkında bilgi verildi.

Eyalet Eğitim Müdürü Bandikos'un imzasıyla gönderilen yeni talimata göre, azınlık okullarında yıllarca uygulanan cuma günleri erken paydos uygulamasına son veriliyor. Cuma namazına katılacak öğretmen ve öğrencilere ise her hafta dikekçe ve özel izin şartı getiriliyor.

Eğitim Müdürü Bandikos'un azınlık okullarına gönderdiği talimata göre; cuma namazına gitmek isteyen öğretmenler müfettişliğe dilekçe sunacak. Söz konusu dilekçe, okulda uygulanan ders programı dikkate alınarak incelenecek ve alınan karar öğretmene tebliğ edilecek.

Hayata geçirilmek istenen yeni uygulamaya göre; öğrencilerin cuma namazına gidebilmeleri için velilerin her hafta özel dilekçe sunması gerekiyor. Çocuğu cuma namazına gitmek isteyen velinin ayrıca cuma saati öncesinde çocuğunu okuldan alması ve daha sonra yeniden okula getirmesi gerekiyor.

Bandikos imzasıyla okullara gönderilen ve yıllarca devam eden bir uygulamaya son veren genelge, Batı Trakya Türk Azınlığı tarafından tepkiyle karşılandı.

Haberler


Gümülcine Müftülüğü ve GTGB’den iftar programı

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Gümülcine’de törenle anıldı

İskeçe işletmelerine Skroutz fırsatı

Dimetoka’da soydaşlardan birlik ve dayanışma iftarı

BTAYTD, Mucize Tiyatrosu ve GAT’tan iftar programı

5 milyarlık silahlanma atağı: İsrail sistemleri de dahil

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran, Batı Trakya Fenerbahçeliler Derneği yöneticilerini ağırladı

Şahin’de “Ramazan Sokağı”na yoğun ilgi

“Batı Trakya’nın Demografik Portresi” yayımlandı

Başkonsoloslukta 18 Mart ve İstiklal Marşı’nın kabulü dolayısıyla anma töreni

Altın Madenciliğine Karşı Mücadele Komitesi: “Altına hayır, sürdürülebilir kalkınmaya evet”

Atina’da taksiciler süresiz greve gitti