Anasayfa


01-10-2021
İskeçe Müftüsünden aşı çağrısı
İskeçe Seçilmiş Müftüsü bölgedeki düşük aşı oranına dikkat çekerek, kamu sağlığı için aşı yapılması çağrısında bulundu.
1 Ekim 2021 Cuma

İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete, “Kendimizi ve toplum sağlığını korumanın dini ve vicdani bir sorumluluk olduğunu unutmayalım.” diyerek aşı yapılması çağrısında bulundu.

Müftü Mete 30 Eylül Perşembe günü yaptığı yazılı açıkalama, iki yıldır devam eden koronavirüs salgınına atıfta bulundu. Salgınla mücadelede önemli bir aşama kaydedildiğine ve birçok ülkede aşılama çalışmalarının hızla devam ettiğine dikkat çeken İskeçe Müftüsü, “…özellikle bölgemizde aşılanmaya yeterli ilgi ve alakanın gösterilmediğini üzülerek belirtmek isterim. Her şeyden önce kendimizi ve toplum sağlığını korumanın dini ve vicdani bir sorumluluk olduğunu unutmayalım. Tedavi olma imkanı varken aşı olmayarak kendini ve toplum sağlığını tehlikeye atmak, kul hakkı ihlali ve büyük bir vebaldir.” dedi.

Müftü Mete’nin açıklamasında, “Alanında uzman hekimlerce salgın hastalıklara karşı koruyucu olduğu belirtilen aşıların kullanımı dinimizce de uygundur. Lütfen sağda solda işin ehli olmayan kişilerin uydurma sözlerine inanmayalım. Aşı olmayan kardeşlerimizin en yakın zamanda aşı olması dinimizin de gereğidir.” ifadeleri dikkat çekti.

İskeçe’de son günlerde artan vaka sayılarına ve alınan yeni önlemlere de atıfta bulunan Mete, “Bu doğrultuda alanında uzman hekimlerin, Müftülüğümüzün ve çalışanlarının uyarılarına rağmen, tedbirlere uyulmaz, aşılamaya karşı duyarsızlığımız devam eder ise, ne yazık ki vakalar artmaya devam edecektir. Böylece sokağa çıkma yasağıyla ve geçen yıl olduğu gibi bizleri yeniden camilerimizden uzaklaştıracak uygulamalarla karşı karşıya kalacağız.” ifadelerini kullandı.

Haberler


Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ataman’a ‘geçmiş olsun’ telefonu

Özgür Ferhat ELGA Başkanı ile görüştü

Kadın Platformu üyelerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

Selanik’te Kacır - Papayeorgiu görüşmesi  

Akçapar ve Frangoyannis bugün bir araya gelecek

Celal Bayar Azınlık Lisesinde kan bağışı kampanyasına yoğun ilgi

ABTTF’den Kosmidu’ya yanıt

Yunanistan istihdam oranında sondan ikinci sırada

Milletvekiline yumruk atan Floros kısıtlayıcı önlemle serbest

YDP düşüşte ancak birinciliği devam ediyor

BTTDD Bursa Şubesinden Yıldırım Belediyesine ziyaret

DEB Partisi Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılıyor