Anasayfa

01-10-2021
İki Türk azınlık derneğinin daha davası Yargıtay'da görüşüldü
Rodop İli Türk Kadınları Kültür Derneği ile Meriç İli Azınlık Gençleri Derneği'nin davaları Yargıtay (Arios Pagos) Mahkemesi'nde görüşüldü.
1 Ekim 2021 Cuma

Rodop İli Türk Kadınları Kültür Derneği ile Meriç İli Azınlık Gençleri Derneği'nin davaları Yargıtay (Arios Pagos) Mahkemesi'nde görüşüldü. 1 Ekim Cuma günü Yargıtay'da görüşülen davada Rodop İli Türk Kadınları Kültür Derneği'nin avukatlığını İlker Çavuşoğlu, Meriç İli Azınlık Gençleri Derneği'nin avukatlığını ise Ahmet Kara üstlendi.

2017 yılında kabul edilen ve AİHM'de dava kazanan kişi ve kurumlara bu kararların Yunanistan tarafından uygulanmasına imkan tanıyan yeni yasaya dayanarak azınlık dernekleri yeniden iç hukuka başvurmuştu.

Hatırlanacağı üzere, AİHM'de dava kazanan kişi ve kurumlara söz konusu kararların Yunanistan tarafından uygulanmasına imkan tanıyan yasa 2017 yılında büyük tartışmalar sonucunda meclisten geçmişti. Batı Trakya Türk azınlık dernekleri söz konusu yasal düzenlemeye dayanarak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin azınlık dernekleriyle ilgili kararlarının uygulanması ve derneklere yasal statülerinin verilmesi talebiyle Trakya İstinaf Mahkemesi nezdinde dava açmıştı. Trakya İstinaf Mahkemesi davaları reddedince, dernekler davaları Yargıtay'a (Arios Pagos) taşımıştı.

1 Ekim Cuma (bugün) görüşülen Rodop İli Türk Kadınları Kültür Derneği ile Meriç İli Azınlık Gençleri Derneği'nin davalarının normal şartlarda 4 - 6 ayda açıklanması bekleniyor.

Bu arada, hatırlanacağı üzere 16 Ekim 2020 tarihinde Yargıtay'da (Arios Pagos) görüşülen İskeçe Türk Birliği davasının sonucu 29 Haziran 2021'de açıklanmış ve Yunanistan Yargıtay Mahkemesi, İskeçe Türk Birliği'nin yasal statüsünün iade edilmesi talebini bir kez daha reddetmişti.

Haberler


Eski tip kimliklerle yurt dışı seyahati sona erdi

14. GAT Gençlik Festivali’nde Gümülcine tek yürek oldu

Seçek’te 672 yıllık gelenek coşkuyla yaşatıldı

Atina yakınlarında yangın söndürme çalışmaları sırasında iki helikopter çarpıştı

Refika Habipoğlu son yolculuğuna uğurlandı

73 orman yangınıyla mücadele sürüyor

Geleneksel Şahin Vakfı Kermesi başladı

Rodop ilinde yangın riski en yüksek seviyede

GAT Festivali 2 Ağustos’ta

AB ülkelerinde bu yıl orman yangınlarında kayıp 435 bin hektarı buldu

Irmak Arıcı’nın yerine Güliz Ayla sahne alacak

Elektronik fatura 1 Ekim’den itibaren tüm işletmeler için zorunlu olacak