Anasayfa


02-10-2021
Müftüler Edirne’de Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinliğine katıldı
Türkiye Cumhuriyeti Diyanet İşleri Başkanlığının organize ettiği Camiler ve Dingörevlileri haftası kutlamalarına Batı Trakya’dan müftüler katıldı.
2 Ekim 2021 Cumartesi

Türkiye Cumhuriyeti Diyanet İşleri Başkanlığının organize ettiği Camiler ve Dingörevlileri haftası kutlamalarına Batı Trakya’dan müftüler katıldı.

Camiler ve Din görevlileri haftası nedeniyle Türkiye - Edirne'de düzenlenen etkinliğe Batı Trakya’dan Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif ile İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete katıldı.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında Edirne'ye gelen Türkiye Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Edirne Valisi Ekrem Canalp'ı ziyaret etti. Valilik Şeref Defteri'ni imzalayan Erbaş, burada yaptığı açıklamada Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın hayırlı olmasını diledi.

Çok sevdiği ve adını her duyduğunda yüreğini kıpırdatan Edirne'de bulunmaktan çok mutlu olduğunu ifade eden Erbaş, "İstanbul'un fethinin organize edildiği güzel şehrimiz, payitaht olmuş güzel şehrimiz Edirne'de Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın açılışını yapacağız. Selimiye Camisi'nin revakları arasında ve yine Selimiye Camisi'nde hafızlık merasimi yapacağız. Bundan iki yıl önce Edirne'de yapmış olduğumuz hafızlık merasiminin, iki sene sonra yine büyük bir başarı gösteren Kur-an kurslarımızdaki hafızlarımızın icazet merasimi gerçekten bizi çok mutlu ediyor" dedi.

Etkinlikle ilgili olarak İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete sosyal medya hesabından, "T.C. Diyanet İşleri Başkanlığının organize ettiği Camiler ve Dingörevlileri haftası kutlamaları çerçevesinde Balkan Diyanet İşleri Başkanlarıyla görüşmelerde bulunduk.hayırlara vesile olması dileğiyle tebrik ederim" paylaşımında bulundu.

Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif de şunları aktardı: "Camiler ve Din görevlileri haftası nedeniyle Edirne'de Balkan müftüleriyle buluştuk.Cuma namazı kıldık ,Hafızları dinledik."


Haberler


BTTDD Bursa Şubesinden Yıldırım Belediyesine ziyaret

DEB Partisi Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılıyor

Eyalet Eğitim Müdür Vekili Kosmidu’dan azınlık eğitimiyle ilgili yazı

Koruma altındaki 47 vahşi hayvan zehirlenerek öldürüldü

Burhan Baran’ın dokunulmazlığı kaldırıldı

Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneğinde nöbet değişimi

Mecliste yumruklu saldırı!

İnhanlı Belediyesinde içme suyu tedariki için 4 milyon euroluk proje

AEK Kadın Voleybol Takımı’nda Yunus Öçal dönemi sona erdi

Gümülcine Başkonsolosluğunda 23 Nisan coşkusu

Çöl tozu Atina’da gökyüzünü kapladı

ABD Dışişleri Bakanlığının 2023 Yunanistan İnsan Hakları Raporu yayımlandı